Nije istinito

Fotografija stara pola godine: Milanović nije na izbornu nedjelju krstario s Pahorom

Portal Novi list

Foto Instagram

Foto Instagram

Predsjednik Milanović u nedjelju je bio na Bledu, gdje se sastao i razgovarao s predsjednikom Pahorom uoči današnjeg summita Procesa Brdo-BrijuniNakon što je u dijelu medija objavljeno da je predsjednik Republike Zoran Milanović izbornu nedjelju proveo družeći se na brodu sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, oglasio se Ured predsjednika RH.


“U medijima se pojavila neprovjerena informacija kako je predsjednik Republike Zoran Milanović izbornu nedjelju proveo na brodu u društvu slovenskog predsjednika Boruta Pahora. Ta informacija nije istinita.


Predsjednik Milanović u nedjelju je bio na Bledu, gdje se sastao i razgovarao s predsjednikom Pahorom uoči današnjeg summita Procesa Brdo-Brijuni.
Fotografija dvojice predsjednika na brodu, koju je na svom Instagram profilu objavio predsjednik Pahor autentična je, ali nije snimljena u nedjelju 16. svibnja nego – prošle godine početkom rujna.


Fotografija je, dakle, stara šest mjeseci.


Činjenice su to koje uz malo provjere čine veliku razliku između istine i neprovjerene, zapravo fake vijesti”, poručuju iz Ureda predsjednika RH.