Nova havarija u Zagrebu

FOTO Na Trešnjevci rano jutros opet puknula cijev: ‘Izlila se veća količina vode, kuće su poplavljene, a promet u prekidu’

P. N.

Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, sve nadležne službe postupaju", javljaju iz policijeSamo dva dana nakon puknuća vodovodne cijevi koja je u rano nedjeljno jutro poplavila dobar dio Trešnjevke i izazvala goleme štete, u Zagrebu se opet ponovila ista situacija.


Javili su to iz PU zagrebačke, navodeći kako je rano jutros opet puknula cijev na Trešnjevci.


“28.9.2021. oko 04:47 u Zagrebu, na raskrižju Selske i Baštijanove, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima. Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, sve nadležne službe postupaju”, javljaju iz policije.
Na terenu su i vatrogasci koji ispumpavaju vodu.


Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. Zagrebačkog Holdinga u utorak ujutro odmah su izašle na teren i rade na sanaciji puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na Selskoj cesti, na raskrižju s Baštijanovom ulicom.


“Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su izašle na teren te su započele aktivnosti za sanaciju. Radovi će se izvoditi do potpune sanacije, a svi potrošači imaju redovnu opskrbu vodom”, naveli su jutros na internetskim stranicama Voodopskrbe i odvodnje ZG Holdinga.


U slučaju obustave opskrbe vodom za pojedina područja, zbog potreba izvođenja radova, obavijest će biti postavljena na službenoj mrežnoj stranici www.vio.hr te su za navedenu mogućnost u pripravnosti i autocisterne, naveli su.


ZET javlja kako je zbog sanacije puknuća magistralnog cjevovoda na Selskoj te puknuća cijevovoda u Baštijanovoj, autobusi na liniji 109 (Črnomerec – Dugave) prometuju izmijenjenom trasom. Od Selske ceste autobusi voze Zagorskom, Tomislavovom, Golikovom, Zagrebačkom avenijom i Selskom do odredišta. U povratku autobusi voze istom, izmijenjenom trasom.


Cijev u nedjelju puknula je, podsjetimo, nešto prije 6 sati u Selskoj ulici ispred kućnog broja 173. Na mjestu je nastala velika i duboka rupa, a okupljeni građani komentirali su prizor riječima kao da je “pala bomba”. Nedjeljna havarija izazvala je velike štete, a ove današnje tek će biti procijenjene.


Photo: Luka Stanzl/PIXSELL


Photo: Luka Stanzl/PIXSELL


Photo: Luka Stanzl/PIXSELL