Parlamentarni izbori

FOTO Na birališta već izašli i brojni političari. Glasali Plenković, Milanović, Grbin, Tomašević…

P. N.

Ilustracija PIXSELL

Ilustracija PIXSELL

U Zagrebu je glasao Andrej Plenković koji je nakon glasanja dao izjavu, koja bi se mogla protumačiti kao kršenje izborne šutnjeU Hrvatskoj je danas izborni dan, a preko 6.500 tisuća biračkih mjesta otvoreno je od 7 sati. O 151 saborskom zastupniku 11. saziva Hrvatskog sabora odlučuje 3 milijuna i 773 tisuće birača, a među onima koji su već obavili svoju građansku dužnost su i sami kandidati.


U Zagrebu je glasao Andrej Plenković koji je nakon glasanja dao izjavu, koja bi se mogla protumačiti kao kršenje izborne šutnje.


Goran Stanzl/PIXSELL


“Danas je lijep dan, dobro smo raspoloženi i optimistični. Nadam se da će građani glasati za Hrvatsku u kojoj se poštuje Ustav i ustavni red, za Hrvatsku koja pripada zapadnom i transatlantskom demokratskom krugu. Pozivamo da se Hrvatska vodi ozbiljno i pouzdano i da se Hrvatska vodi sigurno. Ja sam uvijek za to da što veći broj hrvatskih građana iskoristi svoje pravo. To je jedno lijepo građansko pravo”, rekao je Plenković, prenosi Index.
Iza 10 sati u Zagrebu je glasovao i predsjednik Zoran Milanović. I njegova je izjava problematična u smislu kršenja šutnje.


“Imate premijera koji ni danas nije odolio divljati i pričati gluposti o kršenju ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne. Sam se ogradio od svih i iskopao kanalčinu. HDZ motivira ljude da ostanu doma, onih osim koji glasaju za HDZ”, rekao je Milanović, dodajući da su mahitanja AP-a posljednjih dana fascinantna.Sanjin Strukic/PIXSELLGlasala je i Sandra Benčić, kao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je na biralište u OŠ kralja Tomislava na Novoj cesti 92 stigao u pratnji supruge.


Ivan Malenica glasao je na svom biračkom mjestu u Brodarici.


Hrvoje Jelavic/PIXSELL


U osnovnoj školi Blatine u Splitu svoje je biračko pravo iskoristila Ava Karabatić.


Ivo Cagalj/PIXSELL


Peđa Grbin glasovao je iza 8 sati u prostorijama OŠ Šijana u Puli.


Sasa Miljevic/PIXSELL


Nositelj liste HDZ-a u II. izbornoj jedinici i predsjednik Sabora Gordan Jandroković glasovao je na biračkom mjestu 50 u prostorijama Mjesnog odbora Šalata u Voćarskoj cesti 71.


Foto Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL


Ivica i Marijana Puljak izašli na izbore u Splitu te snimili selfi nakon glasanja.


Foto Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL


Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta te nositelj liste Domovinskog pokreta i partnera za V. izbornu jedinicu Ivan Penava glasovao je na biračkom mjestu u OŠ Antuna Bauera u Ulici Augusta Šenoe 19.


Foto Photo: Davor Javorovic/PIXSELL