MUP

Evo tko se javio na natječaj za ravnatelja policije

Hina

Foto MUP

Foto MUP

MUP je u utorak izvijestio da je ministar Davor Božinović obavio razgovor s četvoricom kandidata za čelnu policijsku dužnostNa natječaj za glavnog ravnatelja policije prijavilo se pet kandidata koji su udovoljavali uvjetima, a četvorica su obavila razgovor s ministrom unutarnjih poslova koji će jednog od njih Vladi RH predložiti za imenovanje na petogodišnji mandat.


MUP je u utorak izvijestio da je ministar Davor Božinović obavio razgovor s četvoricom kandidata za čelnu policijsku dužnost. To su sadašnji ravnatelj Nikola Milina te Željko Pilipović, Željko Prša i Damir Takač.


Peti kandidat, policijski službenik iz Policijske uprave šibensko-kninske, nije pristupio razgovoru, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.
Natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu policije raspisan je 3. kolovoza. Za tu dužnost mogli su se prijaviti osobe sa završenim preddiplomski i diplomski sveučilišnim studijem, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, specijalističkim diplomskim stručnim studijem ili visokom stručnom spremom iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničkog područja i područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarnog područja znanosti i umjetnosti.


Kandidati moraju imati i najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.


Među dodatnim uvjetima u natječaju se tražila i osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost i temeljna sigurnosna provjera, a budući ravnatelj ili ravnateljica policije ne smiju biti članovi političke stranke.


Aktualnog glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu vlada je na tu dužnost imenovala 24. kolovoza 2017. na prijedlog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, nakon provedenog postupka javnog natječaja.