VAL OTKAZA

Evo popisa koncerata, predstava i manifestacija koje se u Hrvatskoj otkazuju, među njima i Riječki filmski festival

Hina

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Iz Koncertne dvorane Tvornica kulture izvijestili su kako će uskoro objaviti odluke za održavanje koncerata grupa Artan Lili, The Boomtown Rats, Partibrejkers i Jure Stublića & Filma, te da će se za sve koncerte nakon 4. travnja naknadno očitovati sukladno razvoju situacijeZAGREB – Zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj se odgađaju ili otkazuju brojni koncerti i kulturni događaji, neki poput Tvornice kulture će odluke za pojedine koncerte objaviti uskoro, a neki kao što je INmusic smatraju da kriza neće utjecati na ljetne festivale.


Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u ponedjeljak je objavio novu mjeru za sprječavanje širenja koronavirusa. Zbog njihove preporuke o odgodi javnih okupljanja s više od tisuću sudionika, brojni su koncerti, sajmovi i skupovi otkazani ili odgođeni.


Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog odgodila je ili otkazala veliki broj koncerata koji su se u ožujku trebali održati u Velikoj dvorani. Među njima je koncert Marka Škugora, koji se trebao održati 17. ožujka, Koncert za život, Fio Show, Večer dalmatinskih pjesama. Odgođena je i predstava “Ježeva kućica” te program Radija KAJ – Kajkavci u Lisinskom.
Iz Koncertne dvorane Tvornica kulture izvijestili su kako će uskoro objaviti odluke za održavanje koncerata grupa Artan Lili, The Boomtown Rats, Partibrejkers i Jure Stublića & Filma, te da će se za sve koncerte nakon 4. travnja naknadno očitovati sukladno razvoju situacije.


“Tvornica kulture pridržavat će se mjera izrečenih za koncerte s preko tisuću posjetitelja, koji su u našoj organizaciji planirani od danas do 4. travnja”, priopćili su u utorak iz Tvornice.


O održavanju ili otkazivanju drugih događaja u Tvornici, koji nisu u njihovoj organizaciji, izvijestit će pojedini vanjski organizatori.


Organizatori INmusica, open-air festivala koji se od 22. do 24. lipnja održava na Jarunu, a svake godine privuče više desetaka tisuća domaćih i stranih posjetitelja, priopćili su da, prema trenutnim informacijama, koronavirus neće utjecati na ljetne festivale. 


“Prema svim izjavama najuglednijih znanstvenika epidemiologa, s toplijim vremenom uz aktivne mjere suzbijanja širenja virusa vrlo je vjerojatno da će se virus povući do kraja proljeća. Zbog toga je opravdano smatrati da trenutna kriza s koronavirusom  neće utjecati na ljetne festivale na otvorenom, kao što je INmusic festival”, poručili su.


Osim koncerata, odgađaju se i drugi kulturni događaji. U Zagrebu je odgođen festival dokumentarnog filma Zagrebdox, a organizatori su izvijestili da se od danas može ostvariti povrat novca za kupljene ulaznice.


Odgađa se i Pričigin, festival pričanja priča koji se trebao održati od 17. do 21. ožujka u Splitu.


Također je odgođeno prvo izdanje Riječkog filmskog festivala, koje je bilo planirano od 25. do 29. ožujka.


“U skladu s trenutnim mjerama opreza pri organizaciji javnih događaja, Art-kino ne želi izlagati riziku svoje posjetitelje, goste, suradnike, djelatnike i predstavnike medija te je kao najsigurnija opcija procijenjena odgoda Festivala”, kažu u priopćenju iz Art-kina.