Kontra mišljenja liječnika

Evo opet Lauca, sad se obrušio na HUBOL: ‘Pandemijski marketing može zazivati kataklizmu, ali to se neće dogoditi’

P. N.

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

"Još uvijek smo daleko ispod brojeva od prošle jeseni i možemo biti sigurni da te brojeve hospitaliziranih nećemo imati ove godine", napisao jeNa dramatično jučerašnje otvoreno pismo HUBOL-a koji je upozorio na moguće urušavanje zdravstvenog sustava, danas se očitovao i kontroverzni član Vladinog savjeta Gordan Lauc.


Kao i više puta dosad, Lauc nastoji umanjiti ozbiljnost trenutka.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
“Dok HUBOL ponovo najavljuju kataklizmu i kolaps zdravstva, ozbiljno istraživanje koje je tim profesorice Ane Marušić nedavno objavio u Lancetu, jednom od najuglednijih medicinskih časopisa, pokazuje suprotno.


Uz sve svoje nedostatke, i s obzirom na sredstva koja ulažemo u zdravstvo, naše zdravstvo je jedan od boljih segmenata u državi. Naravno daleko je od idealnog i puno toga bi moglo i moralo biti bolje, no za razliku od gospodarstva gdje smo drugi najsiromašniji u EU, prema kvaliteti zdravstvene skrbi smo značajno bolji.


Trenutno imamo puno oboljelih od covid-19, no to je još uvijek daleko ispod brojeva od prošle jeseni i možemo biti sigurni da te brojeve hospitaliziranih nećemo imati ove godine.


Pandemijski marketing može zazivati kataklizmu koliko god želi, no to se naprosto neće dogoditi”, napisao je Lauc.