Blokada granice

‘EKSPLOZIV’ NA BREGANI Ruski pijanist: ‘Policija me držala na podu, ispitivali su i moju djevojku, a ja sam samo nosio ovo’

P. N.

Facebook Andrey Gugnin

Facebook Andrey Gugnin

Zadržan sam na granici između Slovenije i Hrvatske. Policajci su mi stavili ruke na leđa i bacili me na zemlju licem prema podu. Granica je bila zatvorena dva sata, formirale su se duge kolone vozila s obje strane. Moj djevojku posebno su ispitivali i nisu joj dali da me vidi. Nazvala je ruski konzulat u Ljubljani gdje su joj rekli da ni oni trenutno od policije ništa ne mogu doznati. Držali su me dva sata u lisicama bez ikakvog objašnjenja - napisao je Gugnin koji je objavio i fotografiju sporne pedaleSlovenska policija blokirala je jutros granicu na Bregani zbog sumnje da se u kovčegu jednog od putnika autobusa nalazi eksplozivna naprava.


Utvrđeno je da je riječ o bezopasnom predmetu, pa je promet prije podneva normaliziran. No, sada se oglasio i vlasnik “bombe”, slavni ruski pijanist Andrej Gugnin koji je prelazio hrvatsko-slovensku granicu, jvlja Jutarnji.


Kako je pojasnio na svom Facebook profilu, sumnjiva naprava zapravo je iPad pedala za okretanje notnih stranica, a detaljno je opisao i postupanje slovenske policije.
– Zadržan sam na granici između Slovenije i Hrvatske. Policajci su mi stavili ruke na leđa i bacili me na zemlju licem prema podu. Granica je bila zatvorena dva sata, formirale su se duge kolone vozila s obje strane. Moj djevojku posebno su ispitivali i nisu joj dali da me vidi. Nazvala je ruski konzulat u Ljubljani gdje su joj rekli da ni oni trenutno od policije ništa ne mogu doznati. Držali su me dva sata u lisicama bez ikakvog objašnjenja – napisao je Gugnin koji je objavio i fotografiju sporne pedale.


iPad pedala pijanista Andreja Gugnina / Foto facebook


iPad pedala pijanista Andreja Gugnina / Foto facebookPojasnio je kako je policijski skener u njegovoj prtljazi uočio sumnjivi predmet za koji se sumnjalo da je bomba s pripadajućim detonatorima.


– Kako nisu smjeli otvarati moju prtljagu, čekao se stručnjak iz Ljubljane. Kada je stigao postalo mi je jasno u čemu je problem – moja iPad pedala, u ovom slučaju Airturn 105, koja ima mnoge dijelove koji podsjećaju na nešto sumnjivo – napisao je Gugnin.


Kaže kako su mu se policajci naposljetku ispričali i kupili mu kavu, te su bili prijateljski raspoloženi, piše Jutarnji.


– Pokazali su mi rendgenski snimak i objasnili zašto im je izgledao sumnjivo. Da budem iskren, mislim da bih i sam slično postupio – kaže 32-godišnji Gugnin.


Naposljetku je sve svoje kolege glazbenike upozorio na ovaj problem, savjetujući im da takve uređaje nose u torbicama gdje ih uvijek mogu pokazati.