Istraga

Dvojica Hrvata napadnuta u Irskoj: Pomoću snimki kamera policija pokušava otkriti tko su četiri napadača

P. N.

Screenshot

Screenshot

Jedan od mladića zadobio je iznimno teške ozljede glave i izgubio nekoliko zuba, dok drugi nije u životnoj opasnosti 


Irski istražitelji su pribavili kvalitetne snimke nadzornih kamera u pokušaju da identificiraju četiri osumnjičenika umiješana u napad koji se dogodio 10 kilometara od središta Dublina tijekom vikenda.


Dvojica muškaraca, obojica hrvatski državljani za koje se pretpostavlja da su stari 20 godina, napadnuti su u Clondalkinu u noći sa subote na nedjelju, javlja Irish Independent.Jedan od mladića zadobio je teške ozljede glave i izgubio nekoliko zuba kada je nešto poslije 22 sata bio meta napada na području Grange View Waya. Sinoć je ostao u kritičnom stanju u bolnici Tallaght, a medicinsko osoblje ozbiljno je zabrinuto zbog njegovog stanja.


Njegov prijatelj također je ozlijeđen u incidentu i pružena mu je liječnička pomoć zbog ozljeda koje nisu opasne po život.


U ovoj fazi, irska policija vjeruje da su četiri muškarca bila uključena u svirepi napad i poručuje da je prikupila “kvalitetne” snimke nadzornih kamera u sklopu istrage kako bi identificirala napadače.


Nitko još uvijek nije uhićen, ali izvori kažu kako su istražitelji uvjereni da će riješiti ovaj slučaj.Policija je također ispitala kuda su se kretala dvojica Hrvata u subotu kako bi utvrdila mogući motiv napada.


Vjeruje se da su se dvojica hrvatskih mladića tijekom subotnjeg popodneva družili u središtu Dublina prije povratka u područje Clondalkina. Bili su uključeni u verbalni sukob s grupom ljudi ispred trgovine u području Towers Road prije nego što su ušli u autobus i otputovali na Grange View Way.


Nedugo nakon dolaska u stambeno naselje okrutno ih je napala četveročlana banda.


Detektivi istražuju je li banda pratila dvojicu do mjesta gdje se napad dogodio ili je još jedna svađa izbila te dovela do napada.


Foto Screenshot


Jedan od napadnutih mladića je u vrlo teškom stanju, ima iznimno teške ozljede, piše Irish Independent. Obitelj žrtve, koja živi u inozemstvu, kontaktirana je tijekom vikenda i obaviještena o incidentu.


Dio stambenog područja je ograđen u nedjelju, a irska policija je pregledala područje i pročešljala obližnju zelenu lokaciju u potrazi za dokazima povezanim s napadom.


Policija je ujedno pozvala potencijalne svjedoke koji su u subotu navečer bili u Clondalkinu ili području Bawnogue da joj se jave.


Istražitelji posebno žele razgovarati sa svima koji su bili u području Tower Road u Clondalkinu između 21.30 i 22.15 sati, svima koji su putovali autobusom linije 13 između Clondalkina i Bawnoguea između 21.45 i 22.15 sati i svima koji su bili u području Grange View Way u Clondalkinu između 22:00 i 22:30.


“Od svih sudionika u prometu koji mogu imati snimke kamere (uključujući dash-cam) traži se da ovu snimku predaju policiji. Mole se svi koji imaju bilo kakve informacije da telefonski kontaktiraju postaju policije u Clondalkin”, rekao je glasnogovornik lokalne policije.