Porast

Dubrovačko područje novo je žarište zaraze, danas još 67 novih slučajeva. Kola britanski soj koronavirusa?

Hina, P. N.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Krunoslav Capak iz HZJZ-a danas je ranije potvrdio indicije da se na tom području pojavio britanski soj koronavirusaU Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje raste broj zaraženih – u posljednja 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva, od čega je 31 utvrđen brzim antigenskim testom.


“Radi se o 29 osoba iz Dubrovnika, 18 iz Konavala, sedam iz Župe dubrovačke, četiri iz Orebića, tri iz Ploča, dvije iz Metkovića, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Janjine i Korčule te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 40 muških i 27 ženskih osoba, a 41 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminula je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1928.) Izliječeno je 39 osoba: 17 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, četiri iz Metkovića, dvije iz Slivnog te po jedna s Mljeta i iz Ploča”, javili su iz županijskog stožera.


U posljednja 24 sata obrađeno je 359 uzoraka.  U OB Dubrovnik hospitalizirano je 36 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su tri na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1031 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri kršenja mjere utvrđena na granici).
Krunoslav Capak iz HZJZ-a danas je ranije potvrdio indicije da se na tom području pojavio britanski soj koronavirusa.