Frano Matušić

Državni tajnik: Postoji određena briga za predsezonu, ali vjerujemo da virus neće bitnije utjecati na turizam

Hina

foto: Slavica Bakić

foto: Slavica Bakić

Na pitanje boji li se za predsezonu s obzirom da tijekom nje u Hrvatsku dolazi dosta turista iz Italije, odgovorio je kako sigurno postoji određena briga, posebno u Istri koja je naslonjena na Italiju i iz koje dolaze brojni talijanski vikend-gosti.ZAGREB – Državni tajnik za turizam Frano Matušić rekao je kako vjeruje da koronavirus ne bi trebao značajnije utjecati na turizam, s obzirom da se pojavio izvan glavne sezone.


Vjerujemo da neće imati snažniji utjecaj jer se pojavio u zimskom razdoblju koje nije tako intenzivno za turizam, rekao je Matušić novinarima na ulasku u Banske dvore.


Na pitanje boji li se za predsezonu s obzirom da tijekom nje u Hrvatsku dolazi dosta turista iz Italije, odgovorio je kako sigurno postoji određena briga, posebno u Istri koja je naslonjena na Italiju i iz koje dolaze brojni talijanski vikend-gosti.
Dodao je kako vjeruje da neće biti potrebo zatvarati granice te da će se problem moći riješiti pojačanom kontrolom ulazaka i izlazaka iz Hrvatske, pogotovo putnika koji dolaze iz regija zahvaćenim koronavirusom.


Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je pak kako zasad nema podataka o tome da se hrvatski radnici koji rade u Italiji u većoj mjeri vraćaju kući, ali da će se tome posvetiti pažnja bude li potrebno.