Zlata Hrvoj-Šipek

Državna odvjetnica ima koronavirus, umjesto u Saboru završila u samoizolaciji

Hina

Iz DORH-a je ranije danas stigla informaciju da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj - Šipek pozitivna na koronavirus, nalazi se u obveznoj izolaciji i nije u mogućnosti sudjelovati na sjednici Hrvatskog sabora.ZAGREB – Saborska rasprava o izvješću o radu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske za 2019., koja je bila planirana za četvrtak, odgađa se do povratak glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek iz izolacije, izvijestio je u srijedu potpredsjednik Sabora Furio Radin.


Iz DORH-a je ranije danas stigla informaciju da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj – Šipek pozitivna na koronavirus, nalazi se u obveznoj izolaciji i nije u mogućnosti sudjelovati na sjednici Hrvatskog sabora.


Bez nje nema smisla raspravljati o radu DORH-a, rekao je SDP-ov Arsen Bauk.
S njim se složio i ostatak oporbe koja je tražila da se ta točka raspravi čim prije te odlučila pričekati da glavna državna odvjetnica ozdravi.


Zbog svega otkazana je i sjednica saborskog Odbora za pravosuđe, na kojoj je Hrvoj-Šipek u srijedu trebala podnijeti izvješće o radu DORH-a u prošloj godini, te na kojoj se trebao raspraviti prijedlog oporbe o osnivanju istražnog povjerenstva koje je inicirano nakon curenja informacija u “aferi Janaf”.