DRUŠTVO NEPRAVDE

“Dosta je pljačke”: Bez Zakona o porijeklu imovine uvijek će biti “tko je jamio, jamio je”treba opet vratiti,

Hina

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

"Ne može se graditi društvo na nepravdi i sintagmi 'ko je jamio, jamio'. Moramo ovo naše društvo učiniti urednim i zbog toga se zauzimamo za donošenje Zakona o porijeklu imovine," rekao je Ivan ŠimićSPLIT – Kandidati koalicijske liste “Dosta je pljačke” za 10. izbornu jedinicupredvođene Živim zidom u nedjelju su poručili kako se hrvatsko društvo ne može graditi na kriminalu i sintagmi ‘ko je jamio, jamio’ poručivši kako je potrebno donijeti Zakon o porijeklu imovine.


“Ne može se graditi društvo na nepravdi i sintagmi ‘ko je jamio, jamio’. Moramo ovo naše društvo učiniti urednim i zbog toga se zauzimamo za donošenje Zakona o porijeklu imovine,” rekao je Ivan Šimić nositelj  koalicijske liste “Dosta je pljačke” u 10. izbornoj jedinici.


Pojasnio je kako je koalicijska lista “Dosta je pljačke” u 10. izbornoj jedinici okupljena oko Živog zida, a čine je još HSS Stjepan Radić,  Nezavisna lista Stipe Petrine, Stranka Ivan Pernara.
Kazao je i kako je među 14 kandidat na toj listi sedam žena, a kako je naglasak angažmana na splitsko područje, na njoj se nalazi osam kandidata iz Splita.


“U zadnjih 30 godina splitska regija i Dalmacija bilježe veliku stagnaciju, kompletna je industrija uništena – od brodogradnje i  pomorstva do  poljoprivrede, sve je uništeno. Zbog toga u ovoj kampanji očekujemo podršku poštenih i čestitih ljudi”, poručio je Šimić.


Po njegovim riječima, infrastruktura u Splitu je devastirana, svela se “na prosječnu seosku sredinu”, a  Pazar (tržnica) u tom gradu je i sada onakav “kakav je bio u 19. stoljeću”.


Šimić je naglasio kako treba zaštititi domaće proizvođače.


“Ako imamo  proizvodnju lubenica u dolini Neretve nema uvoza dok se domaće lubenica ne proda,” kazao je.


Smatra i kako sredstva iz fondova Europske unije treba usmjeravati u stvaranje novih vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta.


Kandidat na koalicijskoj listi  “Dosta je pljačke” Ante Ledenko je naglasio važnost borbe  protiv korupcije.


“Mi radnici hotela Marjan borimo se četiri godine protiv Željka Keruma i njegove pljačke u Splitu,” rekao je Ledenko.