Mimo dogovora?

Dodik danas u Zagrebu s Milanovićem i Plenkovićem, u Sarajevu bijesni: ‘Ovo nema nikakve veze s nama, bit će posljedica’

P. N.

Reuters / PIXSELL

Reuters / PIXSELL

"To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti, zaključio je DžaferovićU posjet Zagrebu danas stiže Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, koji će se poslijepodne sastati s predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem.


Dolazak su potvrdili s Pantovčaka, navodeći kako sastanak neće biti otvoren za javnost, već će o njemu biti javljeno putem priopćenja za medije.


Iz Vlade još nisu objavili detalje susreta, no iz Dodikovog kabineta su objavili kako će se s Milanovićem sastati u 16, a s Plenkovićem sat i pol kasnije. Prije toga, Dodik će ići u posjet mitropolitu zagrebačko – ljubljanskom Porfiriju.
Avaz piše kako najava ovih sastanaka nije baš najbolje primljena u Sarajevu.


– Posjet Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, kaže Šefik Džaferović, predsjednik Predsjedništva BiH za Avaz.


Dodaje da je riječ o privatnoj posjeti koju je prihvatio službeni Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine.


“To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti, zaključio je Džaferović.