A.I.A.

Dobrovoljno iz mjera opreza povučene neke serije hrenovki brenda Wudy i Pavo

Portal Novi list

AIA je odlučila poduzeti ove mjere predostrožnosti radi veće zaštite potrošačaTvrtka A.I.A. – Agricola Italiana Alimentare S.p.a obavještava da je prije nekoliko dana počela dobrovoljno povlačiti s tržišta određene serije hrenovki brenda Wudy i Pavo koje se nalaze na prodajnim mjestima i u Hrvatskoj.


“Tvrtka AIA proizvodi za različite brendove uključujući Wudy i Pavo i započela je proceduru povlačenja kao mjeru opreza u dogovoru s talijanskim vlastima jer proizvodi nisu bili dobro skladišteni i ako se ne prate upute na pakiranju hrana može biti neprikladna za konzumaciju s mikrobiološkog gledišta.


Imajući u vidu iznimno visoke temperature ovo ljeto, moguće je da su proizvodi koji su povučeni, bili neadekvatno transportirani i skladišteni i da se nisu pripremali prema uputama na pakiranju što je dovelo do toga da je AIA odlučila poduzeti ove mjere predostrožnosti radi veće zaštite potrošača.
Tvrtka želi ovim putem podsjetiti da su proizvodi koji su povučeni u redu za konzumaciju ako su ispravno skladišteni i ako se konzumiraju nakon kuhanja, tj. pripreme kako je preporučeno na pakiranju.


AIA je kompanija koja uvijek posluje u skladu sa zakonima i na tržište stavlja samo proizvode koji prolaze stroge interne kontrolne standarde i mnoge službene kontrole koje provode u proizvodnim pogonima od strane organa vlasti.


Ove procedure su se ispoštovale i kod serija koje su povučene. U ovim proizvodima kao i u nekim drugim prehrambenim proizvodima prisutnost bakterije Listeria je dozvoljena po zakonima na snazi unutar određenih granica.


Tvrtka se ispričava svojim klijentima i potrošačima za bilo kakvu nepriliku koju je moglo uzrokovati ovakvo dobrovoljno povlačenje, koje je kako napominju, provedeno kao preventivna mjera.


U isto vrijeme se tvrtka zahvaljuje svim uključenima na dragocjenoj suradnji”, poručuju iz AIA.


O kojim serijama Wudy hrenovki je riječ pogledajte na poveznici.