Izbori

DIP pozvao poslodavce koji rade u nedjelju da zaposlenicima omoguće glasovanje

HinaDržavno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je poslodavce čiji će zaposlenici raditi na izbornu nedjelju, 22. prosinca, da svima koji žele omoguće izlazak na birališta i glasanje.


Svim biračima koji žele glasovati na izborima za predsjednika Republike treba omogućiti da ostvare biračko pravo, ističe DIP koji poslodavce poziva da u nedjelju svoj rad organiziraju tako da svim zaposlenicima koji taj dan rade omoguće ostvarivanje njihova Ustavom zajamčenog biračkog prava.


Predsjednika države biraju hrvatski državljani s navršenih 18 godina.
Prvi izborni rezultati već u 20 sati


Prve privremene rezultate predsjedničkih izbora DIP će objaviti u nedjelju u 20 sati na svojoj mrežnoj stranici www.izbori.hr, a rezultati će se dalje ažurirati svakih 10 minuta.


Prvi izborni rezultati bit će, dakle, objavljeni već sat nakon zatvaranja birališta, koja će se u Hrvatskoj otvoriti u 7, a zatvoriti u 19 sati.


Podatke o odazivu birača, brojčano i u postotcima, DIP će objaviti u nedjelju u dva navrata, u podne i u 17 sati, a sadržavat će podatke o odazivu do 11, 30 sati te do 16, 30 sati.


Rezultate izbora za predsjednika Republike DIP će odmah po utvrđivanju rezultata bez odgode objaviti na svojoj mrežnoj stranici.