Stiže oluja

DHMZ upozorava na moguće grmljavinsko nevrijeme s tučom i jakim vjetrom

Hina

Snimio: Mateo Levak

Snimio: Mateo Levak

Grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, moguće je na području zagrebačke regije te osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju iza 15 satiNa zagrebačkom području u četvrtak popodne i predvečer je moguće grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).


Na osječkom području, vjerojatni su lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini.


Mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom i na karlovačkom području .
Grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, moguće je na području zagrebačke regije te osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju iza 15 sati. Vjerojatnost grmljavine veća je od 70 posto.


Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, upozoravaju iz DHMZ-a.


Upozorenje za karlovačku regiju vrijedi od 16 sati. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Upozorenje za osječku regiju vrijedi od 20 sati, lokalno su vjerojatni izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini. Vjerojatnost grmljavine za obje regije također je iznad 70 posto.