Reakcija šefa SDP-a

DAVOR BERNARDIĆ Plenković je morao smijeniti Jelenića zbog dugogodišnjeg nečinjenja

Hina

Mi u SDP-u upozoravali smo na to da DORH i Jelenić nisu radili svoj posao - Davor Bernardić /  Snimio Darko JELINEK

Mi u SDP-u upozoravali smo na to da DORH i Jelenić nisu radili svoj posao - Davor Bernardić / Snimio Darko JELINEK

"Plenković, koji je imenovao Jelenića, morao ga je potjerati zbog dugogodišnjeg nečinjenja, toleriranja kriminala i sukoba interesa, a ne samo zato što je mason", poručio je BernardićZAGREB Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u srijedu da je premijer Andrej Plenković glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića morao potjerati zbog dugogodišnjeg nečinjenja, toleriranja kriminala i sukoba interesa, a ne samo zato što je mason.


“Danas je bitno napomenuti kako smo mi u SDP-u upozoravali na to da DORH i Jelenić nisu radili svoj posao, bez obzira na činjenicu što se zemlja guši u korupciji i što je korupcija postala najveći problem ovog društva”, napisao je Bernardić na svom facebook profilu.


Da Jelenić nije radio svoj posao Bernardić smatra kako potvrđuje i činjenica da nije učinio ništa po pitanju ministara koji su morali otići zbog ozbiljnih sumnji na korupciju, kao i da nije procesuirao aktere grupe Borg, bez obzira na to što je Plenković priznao da su pogriješili.
“Plenković, koji je imenovao Jelenića, morao ga je potjerati zbog dugogodišnjeg nečinjenja, toleriranja kriminala i sukoba interesa, a ne samo zato što je mason”, poručio je Bernardić.


Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je u srijedu da će dosadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić biti smijenjen ako sam ne da ostavku, ocijenivši da je Jelenićevo članstvo u masonskoj udruzi neprihvatljivo s obzirom na funkciju koju obnaša.