Solidarnost u nevolji

Dar župe Slivna: Deveteročlana obitelj Pereković, čiji je dom razoren u potresu, dobila stambene module

Hina

foto: Župa Slivno

foto: Župa Slivno

Fra Željko Tolić je poručio kako će ostati u kontaktu s obitelji Pereković, koja se i u sljedećem razdoblju može osloniti na župu Slivno.Za deveteročlanu obitelj Pereković u Selima, čiji je dom uništen u razornom potresu, župljani Slivna, u blizini Imotskog, osigurali su stambene module koje je danas isporučio Caritas Sisačke biskupije.


Na primopredaji dvaju stambenih modula obitelj Pereković u Selima bili su i župnik Slivna fra Željko Tolić sa suradnicima te ravnateljica Caritasa Kristina Radić. Darovima župljana kupljeni su stambeni moduli za tu deveteročlanu obitelj sa sedmero malodobne djece, izvijestila je Sisačka biskupija.


Dom te obitelji uništen je u potresu i privremeno je neuporabljiv, s čime je dobročinitelje upoznala majka obitelji gđa Ana-Marija Pereković. Ona je rekla kako su na kući popucali krovna konstrukcija, temelji i armirano-betonske ploče, zbog čega je bilo nužno hitno se pobrinuti za tu obitelj kako bi se ponajprije djeci osigurao smještaj.
Fra Željko Tolić istaknuo je kako je istog trenutka kada se Hrvatskom proširila vijest o razornom potresu u župi Slivnu pokrenuta rijeka solidarnosti i svi su željeli biti blizu ljudima koji su ostali bez krova nad glavom. Tako je nakon samo tjedan dana skupljeno za jedan stambeni modul, a uskoro i za drugi. Nakon što je saznao da će ti moduli ići toj obitelji, dodano su kupljeni računalo i printer koji će djeci uvelike pomoći u školovanju.


Fra Željko Tolić je poručio kako će ostati u kontaktu s obitelji Pereković, koja se i u sljedećem razdoblju može osloniti na župu Slivno.


Na kraju, neizmjernu zahvalnost župi Slivnu, župniku Toliću i sisačkome Caritasu, čijim je posredovanjem to realizirano, iskazala je gđa Ana-Marija Pereković, koja je istaknula kako su im tom donacijom uvelike olakšali život i čekanje trenutka kada će početi obnova njihova doma, istaknula je u priopćenju Sisačka biskupija.