Stranka Desno

Đapić: Moj izbor je Kolinda Grabar-Kitarović

Hina

Snimio Josip Regovic/PIXSELL

Snimio Josip Regovic/PIXSELL

Đapić u priopćenju za javnost ističe kako nije zaboravio da je Josip Manolić nedavno izjavio kako će Grabar-Kitarović »izgubiti ove izbore i to zato što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka«OSIJEK Predsjednik stranke Desno i kandidat te stranke na predsjedničkim izborima Anto Đapić izvijestio je u četvrtak da će njegov izbor u drugom krugu predsjedničkih izbora biti trenutna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.


Đapić u priopćenju za javnost ističe kako nije zaboravio da je Josip Manolić nedavno izjavio kako će Grabar-Kitarović »izgubiti ove izbore i to zato što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka«.


»S obzirom na to da je, po mom mišljenju, upravo ta gesta jedna od najsnažnijih i najpozitivnijih simboličkih poruka poslana s Pantovčaka, ja se nadam da se ista bista i ideologija koju ta bista simbolizira nikad više neće vratiti na Pantovčak«, poručio je Đapić.
Bez obzira na njegov osobni stav i izbor, pozvao je oboje preostalih kandidata, medije i političku javnost da u preostalim danima kampanje dođu »do jasnih stajališta o značaju potpune integracije hrvatskog naroda kroz izborni sustav i povratku otetih političkih prava milijunima Hrvata«.


»Nema valjane i snažne Hrvatske bez toga, niti ima demokracije bez prava svakoga Hrvata da na jednak način odlučuje o svojoj naciji«, istaknuo je, uz ostalo, Đapić.


U priopćenju za javnost Đapić pojašnjava kako bi bilo podcjenjivački prema ljudima koji su mu dali glas u prvom krugu, pozivati ih da donesu odluku po njegovoj volji. Smatra kako su ti ljudi, glasujući za njega, u kontekstu svega što je bilo protiv njega, »svjedočili snažan osobni integritet te svi oni znaju što im je činiti«.


U prvom krugu predsjedničkih izbora Anto Đapić bio je pretposljednji, od ukupno 11 kandidata, s ukupno osvojenih 0,21 posto glasova.