U tišini

Danas prosvjed socijalnih radnica: “Čujete li našu šutnju?”

Portal Novi list

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Poziv na prosvjed “Čujete li našu šutnju?” organiziraju kao odgovor nadležnim institucijama za ignoriranje gorućih problema u sustavu i nespremnost da se sustav uredi na dobrobit radnika i korisnikaSindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, pozvao je sve zaposlenike u sustavu socijalne skrbi da danas u 12 sati održe ispred svojih ustanova polusatni prosvjed u tišini.


Poziv na prosvjed “Čujete li našu šutnju?” organiziraju kao odgovor nadležnim institucijama za ignoriranje gorućih problema u sustavu i nespremnost da se sustav uredi na dobrobit radnika i korisnika.


“Nakon učestalih napada i prijetnji radnicima u sustavu socijalne skrbi izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost zaposlenika u sustavu socijalne skrbi.
Pravodobni izostanak odgovornih na govor mržnje i poziva na linč socijalnih radnika polučio je ogromnu i nenadoknadivu štetu svim radnicima u sustavu, a napadi i prijetnje postali su naša svakodnevnica”, poručuju iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.