Drugi val?

Danas najmanje 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom: Vijest o oboljeloj u PGŽ-u ipak nije točna

P. N.

Foto Igor Kralj PIXSELL

Foto Igor Kralj PIXSELL

Trenutno smo tako došli do brojke od 2.299 pozitivnih virus Covid-19 od početka pandemijeU posljednja 24 sata zabilježeno je najmanje 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.


Trenutno smo tako došli do brojke od 2.299 pozitivnih virus Covid-19 od početka pandemije.


Novooboljele osobe dolaze iz Primorsko-goranske (1), Zagrebačke (1), Splitsko-dalmatinske (7), Osječko-baranjske (2), Brodsko-posavske (2), Šibensko-kninske županije (1) te iz Grada Zagreba (6).
Dosad su se oporavile 2.142 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba, a još je 50 osoba na liječenju.


NOVO! Vezano za objavu Stožera o novooboljeloj osobi u PGŽ-u, doznajemo kako se radi o ženskoj osobi koja se fizički ne nalazi na području ove županije. Naime, oboljela je kupila stan u Rijeci i, prema osobnoj iskaznici, ima prebivalište u Rijeci, ali u njoj još ne boravi.


Do sada je testirano 72202 osoba, od toga 388 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 8 osoba. Nema pacijenata na respiratoru. Ukupan broj ozdravljenih je 2142, javlja Nacionalni stožer civilne zaštite.


Dvoje novih zaraženih u Zagrebu su importirani slučajevi iz inozemstva, jedan je iz instituta Hrvoje Požar, a ostalo su kontakti prethodno oboljelih.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji oboljela je osoba koja je stigla iz Zagreba.


U Osijeku su se zarazile osobe koje su boravile u Srbiji.