Nestabilno vrijeme

Danas kratki predah, od sutra opet očekujte veću količinu kiše. Moguća i nova grmljavinska nevremena

P. N.

Foto Kristina Štedul Fabac PIXSELL

Foto Kristina Štedul Fabac PIXSELL

Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo s kojim će stizati sve više kišonosnih oblakaU srijedu u mnogim krajevima kratkotrajni predah od oborine, pa u četvrtak i osobito petak opet kišovitije, gdjegod i grmljavinska nevremena, na Jadranu i jako jugo, piše HRT.


Malo svježije jutro


“U srijedu ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, zatim dnevni razvoj oblaka, a u Podunavlju može biti pokojeg popodnevnog pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 24 do 26 °C.


U središnjoj Hrvatskoj malo svježije uz djelomice sunčano i uglavnom suho vrijeme. Malo kiše može još rano ujutro pasti na jugu. Vjetar slab pa ujutro ponegdje može biti magle.
Magla je moguća i po kotlinama Gorske Hrvatske. Na sjevernom Jadranu će ujutro prolazno puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka. Uz obalu dulja sunčana razdoblja, dok će u gorskim krajevima naoblaka biti promjenjiva uz povremenu slabu kišu ili kratkotrajne pljuskove kojih može biti i gdjegod na moru. Dnevna temperatura između 23 i 26 °C, u gorju malo niža.


U Dalmaciji promjenjiva naoblaka i toplo, uz najvišu temperaturu zraka do 26 °C. Povremeno može pasti pokoji pljusak, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar slab, popodne i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, a ujutro gdjegod na sjeveru bura.


Nestabilno i na krajnjem jugu Hrvatske pa valja računati na mjestimičnu kišu i grmljavinu. Vjetar slab, popodne prolazno i umjeren zapadni i sjeverozapadni te more mirno ili malo valovito.”


Promjenjivo i nestabilno


“Idući dani u kopnenim krajevima promjenjivi i nestabilni, povremeno s kišom, pa i izraženijim pljuskovima, osobito u noći na petak i u petak, kada može biti i nevremena. U subotu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, no kiša će biti rjeđa, osobito na istoku. Najsvježije jutro, često i maglovito bit će u četvrtak.


Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo s kojim će stizati sve više kišonosnih oblaka, ponajprije nad sjeverni Jadran gdje je velika vjerojatnost za neverine. U subotu smirivanje. Temperatura zraka bez veće promjene.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.