Neposlušni HDZ-ovac

Culej zapečatio sudbinu u stranci? ‘Nisam ja jedini HDZ-ovac u Škorinom stožeru. Za mojim stolom ih je šestero’

P. N.

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Foto Patrik Macek / PIXSELLStevo Culej kaže da ne žali što je, unatoč HDZ-u, odlučio javno podržati Miroslava Škoru.


– Tu sam sretan, vidim tu svoje prijatelje iz HDZ-a, ratne suborce. Vidim tu i ljude s kojima se ne slažem politički, ali svima je tu zajednička želja za promjenom. Bilo bi žalosno da nema i onih koji drugačije promišljaju, rekao je i dodao da u stožeru Miroslava Škore večeras nije jedini HDZ-ovac.


Za mojim stolom je od osam ljudi, šestero HDZ-ovaca. Tu ima i zapovjednika vojnih postrojbi, novinara i ostalih. Ovdje je kompletna Hrvatska, odgovorio je.
Nije htio pričati detalje o svojoj političkoj budućnosti u HDZ-u.


– Puno je ovdje pitanja. Ja znam da se u Hrvatskom saboru samostalno ništa ne može riješiti bez dogovora s mnogim akterima. Nije bitno vidim li se ja još u HDZ-u. Bitna je poruka koju sam htio poslati odavde, a to je da smo se borili za demokraciju u društvu. Jedini interes mora biti narod. A za ljubav je potrebno dvoje. Potrebno je razumijevanje i razgovor. Puno puta kad bih htio nešto reći, a moram šutjeti, to se akumulira i mora izaći na površinu. Zar sam sretan s nekim odlukama, s koalicijama koje mi nisu drage, kad ne dobivam odgovore na pitanja? Puno je takvih na pitanja, dodao je Culej i najavio razgovor s Plenkovićem.