TUŽBA TomislavA DragunA

Čovjek koji okolo traži novac zbog korištenja slogana “Za dom spremni” tužio i čelnike Stožera. Optužuje ih za – “nehrvatsko ponašanje”

Dražen Ciglenečki

Davor PUKLAVEC/PIXSELL

Davor PUKLAVEC/PIXSELL

8. siječnja hrvatska će javnost doznati jesu li predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović i njegovi suradnici, ministar Vili Beroš i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić, osobno odgovorni za »necivilizacijsko i nehrvatsko ponašanje u obnašanju povjerenih im državničkih ovlasti«ZAGREB – Ustavni je sud već ranije donio odluku da su epidemiološke mjere bile u skladu s Ustavom, a 8. siječnja hrvatska će javnost doznati jesu li predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović i njegovi suradnici, ministar Vili Beroš i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić, osobno odgovorni za »necivilizacijsko i nehrvatsko ponašanje u obnašanju povjerenih im državničkih ovlasti«.


Tog bi, naime, dana Dubravka Romac, sutkinja Općinskog suda u Zagrebu, trebala objaviti presudu o tužbi Tomislava Draguna protiv spomenute trojke, koje on smatra ovakvim negativcima.


– Tuženici su u svoj rad, osobito pri donošenju odluka, unijeli zakon džungle (odnosno nametnuli njegovu primjenu), samovoljno postupanje izvan civilizacijskih, pravnih i nacionalnih ograda koje su kriterij i smisao postojanja države Hrvatske.
Pogubno je što takav način odlučivanja, uz proceduralnu neprihvatljivost i stručnu nedosljednost, nosi ogromne financijske gubitke koji prijete i samom opstanku hrvatskog naroda.


Tužitelj se, ipak, u svemu nada da se radi o neznanju jer bi se u protivnom moglo raditi i o veleizdaji, a što bezuvjetno treba spriječiti, navodi se u tužbi Draguna, čovjeka trenutačno poznatog i kao tužitelja Peđe Grbina zbog korištenja pozdrava »Za dom spremni«, na koji on polaže pravo.


Na jučerašnjem pripremnom ročištu, Božinović, Beroš i Markotić se, premda su pozvani, nisu pojavili. Iz zapisnika koji nam je Dragun dostavio, vidljivo je da je on tražio da se napravi uvid u dokumentaciju temeljem koje je Nacionalni stožer donosio odluke, a što je on, tvrdi, bezuspješno u više navrata pokušavao.


Taj je Dragunov zahtjev odbijen, a on je najavio tužbu i protiv sutkinje koja vodi postupak.