Premijer izrazio sućut

Član obitelji žrtve požara u staračkom domu: ‘Ženska mi je kazala: Žao mi je, moje saučešće’

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell

Foto PixsellPremijer Andrej Plenković obišao je jutros poprište velike tragedije u Andraševcu kod Oroslavja, gdje je u požaru doma za starije i nemoćne osobe smrtno stradalo šest osoba.


“Nažalost, prema prvim informacijama koje smo dobili smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid.


 U ovom trenutku osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba, ne mogu reći ništa više ovakve tragedije kakvu nismo imali u tijeku našeg mandata, sve drugo bilo bi špekuliranje.
Pričekat ćemo da nadležne službe obave svoj posao”, kazao je premijer, prenosi N1.


Upitan bi li zbog ovog slučaja trebalo postrožiti inspekcijski nadzor u domovima za starije i nemoćne, Plenković je rekao: “Ovdje će se uključiti svi i županijska tijela i Ministarstvo nadležno. Vidjet ćemo treba li taj sustav kontrola činiti redovitijim i češćim”.


U požaru je u potpunosti izgorio objekt koji se nalazi pored doma, u kojem su također bili smješteni štićenici. Ova gospodarska zgrada prenamijenjena je za smještaj starijih i nemoćnih osoba, a riječ je o uglavnom drvenom objektu, koji je imao samo neke zidane dijelove.


Nema informacija je li dom imao sve potrebne dozvole za rad.


“Ženska koja je radila u domu kazala mi je: ‘Žao mi je. Moje saučešće’. Nisam ni ja stigao ništa više ispitivati. Uzeli smo stvari i došli smo iz Zagreba. Ne možemo ni mi znati.


Ona je bila s još petero ljudi. Bilo je čisto i uredno. Nikad nije bilo prljavo ili nešto. Nikad”, kazao je član obitelji jedne od žrtava, prenosi N1.