Emotivna ispovijest

Ćiro progovorio o svojoj bolesti, otkrio i dugo čuvanu tajnu: “To mi ni danas ne da spavati!”

Portal Novi list

MIroslav Ćiro Blažević / Foto Davor Kovačević

MIroslav Ćiro Blažević / Foto Davor Kovačević

Danas nažalost više nisam mladić i borba je mnogo teža, ali ja se uistinu trudim da napravim sve što je u mojoj moći, ispričao je Miroslav Ćiro BlaževićLegendarni Miroslav Ćiro Blažević ponovno se bori s rakom. Uoči utakmice Hrvatske i Slovenije otvorio je dušu. Trener svih trenera igra svoju navažniju utakmicu…


“To je bolest opaka, a ona je još više opaka kada malo prošeta kada ide od žarišta na neke druge organe što se isto dogodilo kod mene, ali kada već imam u ovom trenutku privilegiju da se javno mogu naciji potužiti kako mi je teško ja im želim mojim primjerom dati jednu dodatnu energiju ako, neda Bog, se i njima nešto takvo dogodi pa ću im reć da sam bio u bezizlaznoj situaciji prije 15 godina kad mi se konstantirao rat prostate.


Pa nije prošla ni godina dana pa melanom pa ću ih zamoliti da nađu u svojoj psihi mogućnost borbe, borbe protiv neprijatelja pa makar se i on zvao najopakija bolest rak”, rekao je Ćiro za RTL.


“Borio sam se kao mladić”
Vi ste već tog neprijatelja već dva puta pobijedili?


“Razlika je jedna vrlo vitalna, 10 godina sam imao manje i ne priznajem ljude da sa 75 godina kažu ja sam starac. Ne! Ja sam se u to vrijeme borio kao mladić.


Danas nažalost više nisam mladić i borba je mnogo teža, ali ja se uistinu trudim da napravim sve što je u mojoj moći da pomognem onima koji mi pomažu, a imam privilegiju da me tretiraju najbolji liječnici jer naši liječnici su najnadareniji na svijetu.”


Kakve su prognoze liječnika?


“Liječnici se ne izjašnjavaju što je i normalno jer nitko ne može odrediti ishod jedne takve dijagnoze.”


“Mnogi me tješe, Ćiro morao si, ali…”


Kada iz današnje pozicije gledate svoju karijeru, doista ste napravili velike stvari i za Hrvatsku i za sebe kao trenera, postoji li nešto za čime žalite?


“Nema ambiciozne osobe koja ne žali za nečim. Žalim, itekako žalim i tim više što ću vam otkriti jednu tajnu koja mi ne da spavati.


Ja sam duboko uvjeren da Hrvatska ekipa koja je bila ’98 morala biti prvak svijeta. Ja sam zajebo stvar, ja sam zajebo, ja sam zajebo, nitko ne zna gdje, kada i zašto!”


Čime ste zeznuli?


“Blanc igrač Francuske je dobio crveni karton i sad mi imamo igrača više. Da sam imao Cvitanovića na klupi. Onoj sporoj obrani Francuza što su bili zabili bi ne dva nego tri gola, ali njega nema ja sam ga istjerao.


Prema tome Ćiro, nitko nije kriv samo ti. Mnogi me tješe pa kažu pa morao si jer je njegov prekršaj bio takve naravi da ga se mora izbaciti. Nisam ga smio potjerati. Prvaci svijeta bi bili s njim!”, povjerio se Ćiro u kamere RTL-a.