Bivša ministrica

Čime se sad bavi Gabrijela Žalac? ‘Na coolingu sam, uzela sam si 6+6 mjeseci…’

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko JelinekBivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, za N1 je komentirala predstavljanje programa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u utrci za drugi mandat.


Žalac je kazala da je zadovoljna programom.


“Naravno, izvrstan spoj onoga što smo nekad razgovarali, dok sam ja još bila u Vladi. Obzirom na ono i što je Vlada počela raditi, a to je Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine, vidim velike poveznice i onoga što je predsjednica predložila i ranije na sastancima i sada u programu i zaista mislim da je on najbolji od svih kandidata”, rekla je Žalac.
Istaknula je ono što joj se najviše svidjelo u predsjedničinu programu.


“Meni se najviše sviđa drugi prioritet, koji se odnosi na razvoj Hrvatske. Mislim, to je nešto čime sam se bavila zapravo od prvog dana i to je nešto što je sigurno, po meni, najvažnije. Naravno, ne umanjujem ni važnost drugih prioriteta”, rekla je Žalac.


Što sad radi bivša ministrica, nakon što je otišla iz Vlade?


“Ja sam zapravo na svim sastancima koje je stranka imala, a što trenutno radim? Planiram budućnost i na coolingu sam, kako kažemo. Obzirom na obnašanje dužnosti koje je završilo, uzela sam 6+6 mjeseci pa vidjet ćemo”, rekla je Žalac.