Razgovor s novinarima

Cappelli: Koronavirus i izbjeglička kriza mogu utjecati na turizam, ali znat ćemo se oduprijeti

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

"Ta dva slučaja - koronavirus i izbjeglička kriza, sigurno mogu utjecati na turizam sutra, preksutra, ali dobro je to što se u Hrvatskoj sve oko korone od početka dobro kontrolira, čime smo se dokazali i drugim zemljama Europe da preuzimaju naš način kriznog vođenja u toj situaciji", kazao je CappelliZAGREB Situacija s koronavirusom i novom izbjegličkom krizom sigurno može utjecati na hrvatski turizam, ali mislim da ćemo se znati i tome oduprijeti, izjavio je u srijedu ministar turizma Gari Cappelli uoči užeg kabineta Vlade.


Na pitanje novinara što misli o utjecaju koronavirusa i izbjegličke krize na sezonu, ministar Cappelli je odgovorio da je situacija oko toga svugdje slična, te da ju EU to dobro kontrolira s “jednim predpristupom onome svemu što bi se moglo desiti”.


“Ta dva slučaja – koronavirus i izbjeglička kriza, sigurno mogu utjecati na turizam sutra, preksutra, ali dobro je to što se u Hrvatskoj sve oko korone od početka dobro kontrolira, čime smo se dokazali i drugim zemljama Europe da preuzimaju naš način kriznog vođenja u toj situaciji”, kazao je Cappelli.
U vezi utjecaja izbjegličke krize na turizam, odgovorio je kako misli da smo se “svi školovali od 2015. na dalje što i kako treba u takvim situacija i mislim da ćemo se znati oduprijeti tome”.