HZJZ

Capak o protokolu za strane turiste u slučaju infekcije Covidom

Hina

Krunoslav Capak / NL arhiva

Krunoslav Capak / NL arhiva

Ako je turist pozitivan i iz države EU, HZZO ispostaviti račun njegovoj zemlji. Ako je, pak, oboljeli stranac državljanin treće zemlje i nema putno osiguranje, moguće je da će sam platiti troškove, rekao je CapakZAGREB Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izvijestio je u petak o protokolu za strane turiste u Hrvatskoj u slučaju infekcije Covidom, rekavši da će – ako je pozitivan i iz države EU, HZZO ispostaviti račun njegovoj zemlji.


Ako je, pak, oboljeli stranac državljanin treće zemlje i nema putno osiguranje, moguće je da će sam platiti troškove, rekao je Capak za RTL.


U Hrvatskoj se trenutno odmara 92.000 turista ili oko 20.000 više nego prije početka ovog produljenog vikenda, a većina ih je ili 66.5 tisuće stranih, podaci su iz eVisitora, koji potvrđuju rast turističkog prometa nakon otvaranja granica i popuštanja mjera.
Capak je pojasnio i kakav će biti protokol ako je jedna osoba pozitivna od njih nekoliko u apartmanu.


“Ako obitelj dođe u apartman i jedan član je pozitivan, ostali članovi obitelji ostaju u samoizolaciji u tom apartmanu ili u jedinici koju lokalni Stožer odredi”, naglasio je.


Ravnatelj HZJZ-a rekao je i kako žele povećanje turističkih ambulanti,


Vezano za sportskih mjera ocijenio je kako ćemo se ‘načekati još do punog stadiona, jer je virus još uvijek tu’.