Rekordan broj umrlih

Jutros 393 novozaražene osobe. Čak je jedanaest pacijenata preminulo, među njima i 39-godišnja žena!

P. N.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Jučer je potvrđeno 819 novih slučajeva, no o usporavanju se ne može govoriti, jer je dan prije bilo pozitivno 15,7 posto provedenih testova, dok je u nedjelju to skočilo na 16,43 postoU posljednja 24 sata zabilježena su 393 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5070. Među njima je 571 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 35 pacijenata.


Preminulo je 11 osoba, što je rekord u 24 sata od početka pandemije. Među njima je i ženska osoba (1981. godište), koja je preminula u KB Dubrava.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 25973 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 374 preminulo, ukupno se oporavilo 20529 osoba od toga 476 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 21329 osoba.
Do danas je ukupno testirano 400 636 osoba, od toga 3636 u posljednja 24 sata.


ZBIRNE BROJKE


Grad Zagreb – 192


Zagrebačka županija – 54


Krapinsko-zagorska županija – 47


Vukovarsko-srijemska – 46


Osječko-baranjska – 36


Virovitičko-podravska županija – 18


Bjelovarsko-bilogorska – 13


Brodsko-posavska županija – 11


Zadarska županija – 8


Sisačko – moslavačka županija – 6


Koprivničko – križevačka županija – 3


Istarska županija – 3


Primorsko – goranska županija – 3


Dubrovačko-neretvansko – 0


Ličko-senjska županija – 5


Splitsko-dalmatinska županija – 22


Vukovarsko-srijemska županija – 46


NOVO! 16:05 – U protekla 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 47 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek na konferenciji za novinare.


Ferek Jambrek kaže da se radi o nalazima uzoraka uzetih od 15. do 17. listopada. „Čekamo rezultate testiranja od jučer, 35 uzoraka, i ono što je danas testirano. Ukupno danas imamo 504 pozitivne osobe“, rekao je Ferek Jambrek.


Ozdravilo je 29 osoba.


Najavio je i nove mjere koje će vrijediti od sutra. U sljedećih 14 dana zabranjeni su posjeti domovima za starije i nemoćne, osim teško bolesnima, te izlasci korisnika. U zatvorenim prostorima bit će dozvoljeno najviše 50 sudionika na svadbenim svečanostima, društvenim i javnim okupljanjima, što uključuje i vjerska okupljanja, a na privatnim okupljanjima u zatvorenim prostorima najviše 20.


NOVO! 16:01 – Na području Virovitičko-podravske županije 18 je novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županjski Stožere civilne zaštite.


Testirano je 124 uzoraka, 80 ih je obrađeno, a 62 su negativna.


U virovitičkoj bolnici trenutno je hospitalizirano je petnaest pacijenata. U KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, a jedan je na Klinici za infektologiju. Jedna je osoba puštena na kućno liječenje. U samoizolaciji je  408 osoba.


U toj je županiji od početka epidemije koronavirusom zaraženo 418 osoba. Umrlo je desetero ljudi, šest žena i četiri muškaraca.


NOVO! 13:30  U Splitsko-dalmatinskoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježene 22 osobe zaražene novim koronavirusom, a umrla je jedna osoba u bolnici, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


 


Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 126 obrađenih testova danas su 22 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na koronavirus.


“Od ukupnog broja novooboljelih 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.


Ukupno se 1774 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 33 covid pozitivne osobe, dok se tri osobe nalaze na respiratoru. Prema podacima iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split u protekla 24 sata umro je 77-godišnji muškarac koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan na koronavirus.


NOVO! 13:28 Nove četiri zaražene osobe potvrđene su u zadnja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji, a u Senju je koronavirusom zaražen jedan kineski radnik.


U županijskom Stožeru civilne zaštite u ponedjeljak se doznaje kako je riječ o radniku koji radi na vjetroelektranama iznad Senja, a testirao se zbog namjere da putuje u Kinu.


Isti je radnik, kao i svi ostali kineski radnici, bio negativan na testu pri ulasku u Hrvatsku.


Od novozaraženih osoba s područja županije dvije su iz Gospića te po jedna iz Novalje i Perušića.


Traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.


Ukupno se dosad u županiji covidom-19 zarazilo 375 osoba, 214 osoba je izliječeno, a devet je umrlo.


Trenutno su 152 aktivna slučaja, od toga u Gospiću 140 od kojih su 80 iz doma za starije i nemoćne, šest u Otočcu, tri u Perušiću te po jedan u Brinju, Korenici i Novalji.


Pod aktivnim nadzorom je 460 osoba.


NOVO! 13:10 U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđeno je 46 novih slučajeva zaraze koronvirusom, izvijestio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak načelnik županijskog stožera Zdravko Kelić, ističući da su oni iz 20 naselja u županiji.


NOVO! 12:40 Na području Zadarske županije osam je novozaraženih koronavirusom, a riječ je uglavnom o osobama mlađe i srednje životne dobi, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 12:35 Novih 11 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Brodsko-posavska županija, gdje su noćni klubovi označeni kao najčešći kršitelji epidemioloških mjera.


NOVO! 12:00  Novih 36 koronavirusom zaraženih osoba potvrđeno je u zadnja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, a jedna osoba je umrla, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.


NOVO! 11:05  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali uz svega 35 uzetih uzoraka za testiranje, a 14 osoba je izliječeno, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 11:00 Novih 13 koronavirusom zaraženih osoba potvrđeno je u zadnja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 10:50 -Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestio je u ponedjeljak da su u toj županiji potvrđene 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla.


NOVO! 9:27 – U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je šest novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o četiri osobe s područja grada Siska te dvije s područja općine Lekenik.


NOVO! 9:22 – Primorsko – goranska županija ima tri nova slučaja. Više čitajte OVDJE.


NOVO! 9:06 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 81 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđene su 3 pozitivne osobe s područja županije. Kod 2 osobe radi se o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, zdravstveni djelatnici (liječnici obiteljske medicine). Poduzete su sve protuepidemijske mjere, dekontaminacija prostora, a u tijeku je određivanje mjera samoizolacije. Za jednu osobu je u tijeku epidemiološka obrada. Izliječena je 1 osoba.


NOVO! 8:37 – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 80 slučajeva zaraze koronavirusom, 70 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. Novih slučajeva danas nema.


NOVO! 8:32 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđeno tri nova slučaja bolesti covid-19. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 68 slučaja oboljenja, sedam osoba je oporavljeno od bolesti covid-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba, priopćio je stožer.


NOVO! 8:31 – U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježena su 192 nova slučaja zaraze koronavirusom, rekao je za N1 Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Manja brojka novozaraženih posljedica je vikenda i manjeg broja testiranja, rekao je.