Istarski vodovod

Buzetska tvrtka postala avangarda u Hrvatskoj. Prvi su hrvatski komunalac koji prima i – kriptovalute

Edi Prodan

Istarski vodovod je tako postao avangardom, odnosno prvom hrvatskom komunalnom tvrtkom koja omogućava korisnicima da kriptovalutama platite svoje računeBUZET – Kad je budućnost u pitanju, Istarski vodovod iz Buzeta, kumunalna tvrtka koja životno važnom, ili najvažnijom tekućinom opskrbljuje velik dio Istre, uključujući i turističke gigante poput Rovinja, Poreča i Umaga na čijem se području nalazi i velik broj vlasnika kuća i apartmana iz drugih država EU-a, uvela je mogućnost plaćanja vode – kriptovalutom!


Istarski vodovod je tako postao avangardom, odnosno prvom hrvatskom komunalnom tvrtkom koja omogućava korisnicima da kriptovalutama platite svoje račune.


– Želja nam je prilagoditi se svim suvremenim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta djelomično biti i ispred svoga vremena. Novim uslugama i mogućnostima olakšati ćemo i ubrzati našim potrošačima mogućnosti podmirivanja svojih mjesečnih računa za vodne usluge, pogotovo onima koji svoje obveze podmiruju iz inozemstva, a nije zanemarivo da će ovim načinima plaćanja potrošači biti lišeni plaćanja provizija i ostalih dodatnih troškova, i to sve iz udobnosti svoga doma. No, tu nećemo stati jer namjera nam je u idućem razdoblju potrošačima digitalizirati i pojednostaviti proces podnošenja zahtjeva za novi vodovodni priključak, kako bi većinu postupaka mogli izvršiti putem web-aplikacije, bez nepotrebne papirologije i dolazaka u naše poslovne jedinice, istaknuo je Mladen Nežić, direktor Istarskog vodovoda.
Dakle, kad je u pitanju voda iz Istarskog vodovoda, plaćati se može uobičajenim kreditinim i debitnim karticama, mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay, kao i kriptovalutama poput Bitcoina, Ripplea, EOSa, Stellara, Bitcoin casha te Ethereuma.