IZAZOV ZA KOMADINU

Butković ostaje ministar: Gari Cappelli je kandidat HDZ-a za primorsko-goranskog župana

Damir Cupać

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Gari Cappelli proteklih se tjedana uopće nije spominjao kao mogući kandidat za župana, a kao kandidati su se spominjali predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Bakra i saborski zastupnik Tomislav Klarić, a prije nekoliko dana spominjalo se i ime Denisa Vukorepe.RIJEKA – Županijski odbor primorsko-goranskog HDZ-a izabrao je bivšega ministra i gradonačelnika Malog Lošinja Garija Cappellija kao kandidata za primorsko-goranskog župana. Na taj način, nakon što je Josip Ostrogović izabran kao kandidat riječkoga HDZ-a za gradonačelnika, Jadranski trg 1 odradio je pripreme za lokalne izbore jer su poznata oba kandidata za riječku i županijsku izvršnu vlast.


HDZ je po običaju kasnio kada je riječ o isticanju kandidatura, ali sada kada je taj posao odrađen, ostaje odrađivanje nimalo lake kampanje i sastavljanje lista za riječko Gradsko vijeće i za Skupštinu Primorsko-goranske županije.


– Županijski odbor HDZ PGŽ donio je jednoglasnu odluku da kandidat za župana Primorsko -goranske županije bude Gari Cappelli. Trenutno saborski zastupnik i predsjednik odbora za vanjsku politiku. Jedan od najuspješnijih ministara u prošlom sazivu Vlade RH- ministar turizma, obnašao je i funkciju gradonačelnika Malog Lošinja u tri saziva. Također bio je saborski zastupnik i u razdoblju od 2007. godine do 2011. godine. U svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri obnašao je dužnost konzula u Trstu početkom 2000-ih, naveli su u primorsko-goranskom HDZ-u.
Gari Cappelli proteklih se tjedana uopće nije spominjao kao mogući kandidat za župana, a kao kandidati su se spominjali predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Bakra i saborski zastupnik Tomislav Klarić, a prije nekoliko dana spominjalo se i ime Denisa Vukorepe. U primorsko-goranskom HDZ-u svjesni su da bi najbolji protukandidat SDP-ovom Zlatku Komadini bio Butković, a takvoga mišljenja su bili i u središnjici pa čak i predsjednik stranke Andrej Plenković.


No, Butković je već preiskusan političar da bi uletio u izbornu utakmicu koju bi mogao izgubiti i nije pristajao na nagovore da se kandidira. Na Jadranskom trgu 1 tvrdili su da Butković i Plenković nisu baš u najboljim odnosima i da će se u slučaju Butkovićeve kandidature iščitati da je izgubio povjerenje premijera i predsjednika stranke. No, Cappellijeva kandidatura dokaz je da provalija između Butkovića i Plenkovića nije prevelika i da ima prostora za gradnju mostova.


Opširnije u tiskanom izdanju…