Potpredsjednica stranke

Bura u SDP-u: Borzan nije otkrila hoće li izbaciti Gotovca, ali je poslala zanimljivu poruku

Hina

Biljana Borzan / Snimio Darko JELINEK

Biljana Borzan / Snimio Darko JELINEK

SDP je opredijeljen za gradnju mostova suradnje, a ne rušenja sa strankama koje su nam bliske, kaže Biljana BorzanPotpredsjednica SDP-a Biljana Borzan u ponedjeljak je poručila da je SDP opredijeljen za gradnju, a ne rušenja mostova suradnje sa bliskim strankama, no nije odgovorila hoće li iz stranke biti izbačen čelnik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac koji je raskinuo suradnju s Možemo! u Zagrebu.


“Sutra se sastaje Predsjedništvo stranke, tako da u ovom trenutku ne mogu reći kakve će odluke biti. No, jedna stvar je jasna, Konvencija SDP-a u subotu jednoglasno je donijela odluku da je SDP opredijeljen za gradnju mostova suradnje, a ne rušenja sa strankama koje su nam bliske. Predsjedništvo će prilikom donošenja odluka morati uvažiti tu činjenicu jednoglasne odluke”, rekla je.


Borzan je na konferenciji za novinare o istraživanju građana o hrani za raskid suradnje s Možemo! koju je potaknuo Gotovac te ostaje li on i dalje u stranci navela kako joj je u ovom trenutku teško bilo što dalje komentirati, ističući kako je SDP-u strateški važna opredijeljenost za suradnje na nacionalnoj razini.
Inače, u petak navečer zagrebački SDP je, nezadovoljan suradnjom i nekim projektima o kojima ih, kako tvrde, iz Možemo! nisu informirali, donio je odluku o raskidu koalicije s tom platformom.


U Možemo! su poručili kako su iznenađeni takvom odlukom, a navodno s odobravanjem nije dočekana ni u vrhu SDP-a, nakon što je Gotovac od svih stranačkih kolega koji obnašaju neke dužnosti na razini grada zatražio podnošenje ostavki, uključujući i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića..


Predsjednik SDP-a Peđa Grbin naglasio je da suradnja s Možemo! nije prekinuta, nego da je riječ o redefiniranju modela suradnje.