Širi problemi

Budući ministar zdravstva predstavio se saborskom odboru, objasnio zašto ipak neće iznositi svoje prioritete

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Pripremio sam izlaganje o prioritetnim izazovima hrvatskog zdravstvenog sustava, no ovih dana kada sam to radio, shvatio sam da vam u predloženih 10-tak minuta ne mogu ni naznačiti sve probleme koji su dosta širi", rekao je članovima OdboraZAGREB Kandidat za novog ministra zdravstva dr. Vili Beroš poručio je u četvrtak, na saborskom Odboru za zdravstvo, da će ponuđenu mu ‘časnu ministarsku dužnost’, probati obavljati odgovorno i hrabro te kako misli da je “pred nama” veliki posao.


“Mislim da ću odgovorno i hrabro probati obavljati ovu časnu dužnost”, rekao je dr. Beroš te zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću na iskazanom povjerenju.


Smatra kako je vrijeme da se o stanju u zdravstvu razgovara doista ozbiljno, te ističe kako problemi u hrvatskom zdravstvu nisu od jučer, “deseteljetni su”. 
“Zdravstvo je počelo tranziciju, no u jednom trenutku smo u njoj zaostali”, rekao je dr. Beroš, naglasivši da kao pomoćnik ministra zdravstva od 2018., i sam preuzima dio odgovornosti. 


“U okviru svog djelovanja nastojao sam unaprijediti određene stvari; mislim da sada, s tim iskustvom, mogu napraviti još i više”, rekao je članovima saborskog Odbora za zdravstvo koji ima ovlast ‘saslušati’ ga prije nego mu o povjerenju, glasovanjem, odluči Hrvatski sabor. 


Kandidat za novog ministra zdravstva uvodno nije iznosio svoje prioritete, i objasnio je zašto tako postupa. 


“Pripremio sam izlaganje o prioritetnim izazovima hrvatskog zdravstvenog sustava, no ovih dana kada sam to radio, shvatio sam da vam u predloženih 10-tak minuta ne mogu ni naznačiti sve probleme koji su dosta širi”, rekao je članovima Odbora. 


Ispričao im se i što je u medijskoj kampanji proteklih dana predstavljan kao ministar.


U svakom istupu isticao sam da još nisam ministar, da tek trebam biti potvrđen, da nastupam s aspketa pomoćnika ministra zdravstva, kazao je dr. Beroš. 


Vili Beroš, kojem bi Hrvatski sabor povjerenje trebao iskazati u petak, glasovanjem, na ministarskoj će dužnosti naslijediti Milana Kujunžića koji je smijenjen zbog niza nekretninskih nepoznanica.