Daor Božinović

Brzi odgovor na ultimatum HNS-a: ‘Ako netko misli da može ucjenjivati HDZ, tu se grdno vara’

P. N.

Mi želimo podići materijalni status zaposlenih u Hrvatskoj. Radimo sve što je moguće u okviru onoga što je realno, ali za sve. Međutim ako netko misli da se može HDZ ucjenjivati, tu se grdno varaPotpredsjednik Vlade i međunarodni tajnik HDZ-a danas je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija ekspresno odgovorio na ucjene HNS-a kako neće podržati proračun, ukoliko se ne podignu plaće prosvjetarima.


– Mi želimo podići materijalni status zaposlenih u Hrvatskoj. Radimo sve što je moguće u okviru onoga što je realno, ali za sve. Međutim ako netko misli da se može HDZ ucjenjivati, tu se grdno vara – prenosi N1 televizija Božinovićevu izjavu, uz dodatak kako je “HDZ u svakom trenutku spreman na izbore”. 


Rekao je i da je svaki zaposlenik u mandatu ove Vlade dobio plaću koja je viša najmanje 21 do 23 posto.
Komentirao je i slučaj zamjenika ravnatelja policije Josipa Čelića koji je vozio 166 km/h kroz naseljeno mjesto na kojem je ograničenje od 50 km/h. Na pitanje treba li Čelić dati ostavku ili biti smijenjen zbog težine prekršaja Božinović odgovara:


“Kao što znate, glavni ravnatelj policije je odmah nakon što je saznao za taj događaj, doduše iz medija, uputio svoj stručni tim koji je otišao u Zadar i koji će, ja se nadam vrlo skoro, izaći s kompletnom slikom svega što se događalo. Naime, ta informacija je u javni prostor otišla s porukom da je bilo potencijalnog utjecaja, odnosno zloporabe položaja, i to je vrlo važno da se otkrije. To je situacija koju treba razriješiti. Međutim za sustav je također bitno, pogotovo jer se radi o visokopozicioniranom policijskom službeniku, zapravo drugom ili trećem čovjeku hrvatske policije, da se otkrije ovaj dio koji, kad je policija u pitanju, nije nebitan. Važno je utvrditi je li bilo, kao što je to sugerirano putem medija, zloporabe položaja. Tu stvar moramo raščistiti kako bismo poslali kompletnu sliku i poruku o tom događaju, rekao je Božinović.