Bitka u HDZ-u

Brkićevo svrstavanje protiv Plenkovića izazvalo brojne reakcije: ‘On se odlučio i odabrao svoju stranu’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kult ličnosti se radi na specifičan način na koji su ga radili neki drugi bivši predsjednici HDZ-a. Andrej Plenković je napravio za budućnost Hrvatske više nego većina premijera koji su imali ulogu premijera u svom ovom vremenu od samostalnosti Republike Hrvatske, kaže AnušićBrojni HDZ-ovci danas su prije sastanka u središnjici stranke komentirali jučerašnju političku vijest dana – potporu Milijana Brkića Plenkovićevom oponentu Miri Kovaču.


– Ja neću cijeniti, naglašavam, imajmo povjerenja u članove HDZ-a da će oni vrednovati i ono što iznesemo u kampanji kao naše programe, ali i ono što smo kroz svoj rad pokazali obnašajući odgovorne pozicije, komentirao je prilično nejasno Tomo Medved.


Branko Bačić na ulasku u središnjicu stranke nije želio odgovarati na novinarska pitanja, dok je Ivan Anušić, prenosi N1, rekao da ne postoje pojedinačni timovi na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.
– Ja kažem da nema apsolutno nikakvih posebnih pojedinačnih timova koji sad rade nešto što kad završe izbori 15. ožujka neće raditi i drugi. Ne treba potencirati podjele, oni koji se natječu natječu se da bi vidjeli kako unaprijediti rad HDZ-a i provodili svoje ideje i vizije. Nismo jedni drugima suprotstavljeni kao na unutarstranačkim izborima, dodao je i rekao da ne misli da Plenković gradi kult ličnosti u HDZ-u, kako je to rekao Brkić.


– Kult ličnosti se radi na specifičan način na koji su ga radili neki drugi bivši predsjednici HDZ-a. Andrej Plenković je napravio za budućnost Hrvatske više nego većina premijera koji su imali ulogu premijera u svom ovom vremenu od samostalnosti Republike Hrvatske. Ono što mene zanima i što je moj interes je budućnost Hrvatske, budućnost ljudi koji žive u ovoj Hrvatskoj, budućnost nas koji sad živimo i onih koji dolaze, budućnost Slavonije i Baranje. I dok to bude u fokusu i dok ja to budem percipirao da ide u tom smjeru, imat će moju potporu, rekao je Anušić.


Odluku Milijana Brkića da podrži Miru Kovača i Ivana Penavu komentirao je i ministar Oleg Butković.


“On se odlučio i odabrao svoju stranu”, rekao je Butković, ne htijući komentirati Brkićevu izjavu o kultu ličnosti Andreja Plenkovića.


“Suzdržimo se takvih izjava, takve izjave neće doprinijeti u jedinstvu HDZ-a”, rekao je Butković, prenosi N1.