Je li mu odzvonilo?

Brkić stigao u sjedište HDZ-a: ‘Progonom se valjda trebaju baviti institucije, a ne političke stranke’

P. N.

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Koliko ja znam, ovo je Hrvatska demokratska zajednica, a ne Komunistička partija. U državi postoje institucije koje se bave progonom, a to nisu političke stranke, rekao je na ulasku u stranku BrkićUže predsjedništvo HDZ-a danas će raspravljati o predstojećim europskim izborima, no očekuje se da bi se na “meniju” mogla naći i rasprava o najnovijoj aferi u čijem je središtu zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić. Protiv njega je, podsjetimo, nedavno podnesena kaznena prijava, kojom ga se tereti da je neovlašteno presretao mail poštu svoje supruge Karmen.


Na današnju sjednicu stigao je i sam Brkić.


– Danas je redovna sjednica užeg predsjedništva. Što će biti? Predsjednik stranke predlaže teme. Koliko ja znam, ovo je Hrvatska demokratska zajednica, a ne Komunistička partija. U državi postoje institucije koje se bave progonom, a to nisu političke stranke, rekao je na ulasku u stranku Brkić.
Rekao je kako ne želi sudjelovati u kritici institucija. 


Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije želio u utorak uoči sjednice užeg Predsjedništva HDZ-a, koje bi trebalo raspravljati o sudbini zamjenika stranke Milijana Brkića, odgovarati na pitanja o Brkiću već je rekao kako će se razgovarati o suficitu, kreditnom investicijskom rejtingu, pobjedi na europskim izborima i drugim temama.


»Malo ćemo o suficitu, kreditnom investicijskom rejtingu, pobjedi na europskim izborima i svim drugim temama«, izjavio je Plenković dolazeći na sjednicu užeg Predsjedništva HDZ-a.