Kreću borbe

Brkić čestitao Milanoviću i najavio bitku za stranku: ‘Nisam rođen da bi vječno bio zamjenik predsjednika’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor KovačevićZamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić čestitao je SDP-ovom predsjendičkom kandidatu Zoranu Milanoviću nakon objave izlaznih anketa.


»Čestitao bih Zoranu Milanoviću na aktualnom rezultatu, ali pričekajmo konačne rezultate«, kazao je Brkić za RTL nakon objave izlaznih anketa predsjedničkih izbora.


Kazao je i da se ne slaže s ocjenom stranačkog kolege Gordana Jandrokovića da je kampanja HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović bila desnija nego što je to u stilu HDZ-a.
»HDZ je stranka desnog centra, a ne centra ili ljevice, mora biti u svjetonazorskom i ideološkom smislu postavljena prema desnom centru. Tako ćemo nastaviti i dalje«, izjavio je Brkić.


Na pitanje o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Brkić je kazao kako duboko vjeruje u odgovornost i ozbiljnost svih dužnosnika HDZ-a i svih koji će se kandidirati na tim izborima.


Ustvrdio je kako nije rođen da bi vječno bio zamjenik predsjednika HDZ-a.


»Da ću se kandidirati, hoću, još moram vidjeti na koju poziciju. Ali, dosad sam pobijedio na svim izborima na kojima sam se kandidirao«, poručio je.