Klizište

Brdo se urušilo na Jadransku magistralu kod Makarske: ‘Puka je sreća da nije bilo auta’

Portal Novilist.hr

Foto ilustracija

Foto ilustracijaMAKARSKA Na dionici Jadranske magistrale Makarska-Podgora nastalo je klizište preko jednog kolničkog traka, zbog čega je u srijedu oko 14.30 sati bio potpuno zatvoren promet, javlja Slobodna Dalmacija.


Nakon što se postavila privremena signalizacija oko 15.17 sati je omogućen djelomičan prolaz vozilima jednim trakom, saznaje se iz PU splitsko-dalmatinske.


– Na terenu su projektanti i geomehaničari koji će utvrditi razmjere oštećenja i uzroke. Prema prvim podacima, radi se o klizištu koje je najvjerojatnije nastalo zbog obilnih padalina.
Upravo se postavlja mobilni semafor te ćemo obavijestiti javnost o obilaznim pravcima čim dobijemo podatke, rekla je za Slobodnu Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta.


Kako Slobodna doznaje iz ispostave županijskih cesta Makarska-Vrgorac, prije tjedan dana su uočene promjene odnosno da je “potonula” ova dionica magistrale, međutim, tada su smatrali da nije riječ o klizištu već napuknuću ceste pa ga se pokušalo sanirati tako što ga se asfaltiralo.


No, danas je došlo je do nastanka klizišta i urušio se dio ceste, piše Slobodna Dalmacija.


– Očito da je ipak riječ o klizištu, urušilo se cijelo brdo, dužine 20-ak metara. Prije tjedan dana se ovaj dio asfaltirao jer se smatralo da je riječ samo o ulegnuću. A evo nije, cijelo brdo je otišlo skroz do mora, kažu Slobodnoj iz ispostave županijskih cesta Makarska-Vrgorac.


Na sreću, u tom trenutku, na mjestu gdje je odron nastao, nije bilo automobila na cesti.


– Problem je kako ovo sanirati. Stručnjaci će morati doći i iznaći najbolje moguće rješenje kako da se dionica što brže sanira i cesta oslobodi.


Jedna prometna traka je slobodna, ali je problem taj što ako se zemlja nastaviti urušavati. I zbog toga nećemo riskirati i cestu ćemo držati zatvorenu dok se ne sanira, poručili su za Slobodnu.