Čestitka Pravoslavne crkve

“BRATE U KRISTU”: Božićna čestitka mitropolita Porfirija kardinalu Bozaniću

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"Svako bogočežnjivo ljudsko biće pozvano je da otkrije tajnu Božića, da uroni u neizrecivost ljubavi Božje i da je podijeli sa svojim bližnjima", ističe Porfirije.ZAGREB – Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije uputio je danas božićnu čestitku kardinalu Josipu Bozaniću zaželjevši da radost predstojećeg blagdana ispuni duše i srca svih vjernika Rimokatoličke crkve i svih kršćana.


Refereirajući se na Evanđelje po Luki, Porfirije u čestitki ističe da se u “Betlehemu judejskom rodilo dijete koje će cijelom svijetu, na čelu s čovjekom, dati smisao”.


Dodaje i kako o tom djetetu Crkva svjedoči već dvije tisuće godina i prepoznaje ga u ličnosti Isusa Nazarećanina, utjelovljenog Logosa Božjeg
“Svako bogočežnjivo ljudsko biće pozvano je da otkrije tajnu Božića, da uroni u neizrecivost ljubavi Božje i da je podijeli sa svojim bližnjima”, ističe Porfirije.


Čestitajući Božić “bratu u Kristu”, kardinalu Bozaniću, svećenicima i rimokatoličkim vjernicima, zaželio je da radost predstojećeg blagdana ispuni duše i srca svih kršćana kako bi zauvijek zajedno slavili ime Božje.