NEMA POPUŠTANJA

Božinović objavio da se mjere u PGŽ-u produžuju do 18. veljače: Posebni uvjeti za gradski prijevoz

HinaZAGREB – Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u četvrtak je izvijestio da je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o produljenju nužnih epidemioloških mjera za Primorsko-goransku županiju do 18. veljače.


Produljenje mjera odnosi se na ograničen broj osoba na umjetničkim izvedbama i kinoprojekcijama, te preporuku da osobe starije dobi i rizične skupine ne koriste gradski i prigradski prijevoz od 6 do 8,30 sati ujutro, rekao je Božinović na sjednici Vlade.


Nacionalni stožer tu je odluku donio na prijedlog Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije.
Božinović je izvijestio i da su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite i policija u proteklom razdoblju proveli 7913  nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja. Utvrđeno je deset prekršaja i izdana su 33  usmena upozorenja zbog kršenja mjera propisanih odlukama stožera.


Utvrđena su 82 slučaja kršenja samoizolacije te četiri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.


Od zadnje sjednice Vlade iz logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite izdano je 40 tona zaštitne opreme za medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi.


Za Sisačko-moslavačku županije do sada je ukupno izdano oko četiri tone zaštitne opreme te 21.000 brzih antigenskih testova.


Trenutno se u logističkom centru nalazi oko 11,8 milijuna artikala zaštitne opreme, odnosno 650 tona, izvijestio je Božinović.