Potpredsjednik Vlade

Božinović: ‘I HDZ-ovci su frustrirani svime što se događa. Nismo mi za sve krivi, radimo dobar posao’

P. N.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ugostitelj je reagirao na mjere Nacionalnog stožera i na to smo naviknuli. Međutim, takav jedan trend može biti opasan za društvo, kaže BožinovićPotpredsjednik Vlade Davor Božinović danas je komentirao potez blasnika riječkog kafića Three Monkeys koji je objavio da su HDZ-ovci nepoželjni u njegovom lokalu, kao i pop-up prozor na portalu Index, koji je tražio od čitatelja da se klikom izjasne “jesu li ljudi ili članovi HDZ-a”.


“Ugostitelj je reagirao na mjere Nacionalnog stožera i na to smo naviknuli. Međutim, takav jedan trend može biti opasan za društvo. Ja na funkciji koju obnašam sigurno neću dati povoda da se tako utječe na bilo koju instituciju u državi”, rekao je Božinović i dodao da su i “HDZ-ovci takožer frustrirani svime što se događa”.


“Nije dobro na taj način ovakve situacije komunicirati, jer ovo je vrijeme kad moramo biti solidarni. Ako to počnemo politizirati na ovaj način kako je krenulo, to neće biti dobro. Mi nemamo problem s kritikom. Ovdje je riječ o diskriminaciji, ako imate konstataciju da nije dozvoljeno diskriminirati ljude po određenim kriterijima, uključujući i zbog njihovog političkog opredjeljenja”, rekao je Božinović u razgovoru za N1.
Vlada je, tvrdi, uvijek otvorena za kritike i prijedloge, ali ovo što se sad događa kritike su da ništa ne valja i da se puštaju stvari koje ih napadaju, rekao je Božinović.


“Uvijek smo otvoreni za kritike, ali nećemo pristati na to da je HDZ kriv za sve, a mi se po svim pokazateljima, bilo da se radi o pandemiji, reformskim naporima, diplomatskim naporima, o rezerviranju sredstava iz Europske unije, radimo jedan posao koji je ipak dobar”, dodao je Božinović.