Počast stradalim civilima

Boris Milošević na parastosu u Okučanima: Došao sam da se sjetimo žrtava i besmisla rata

Hina

Boris Milošević / NL arhiva

Boris Milošević / NL arhiva

Iako je najavljen na parastos nije došao predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Njegov izostanak Milošević je opravdao obvezama u VukovaruOKUČANI U hramu Svetog Dimitrija u Okučanima paroh Dragan Antonić služio je u srijedu parastos za stradale srpske civile u akciji »Bljesak« a potpredsjednik SDSS-a, saborski zastupnik Boris Milošević rekao je novinarima kako da je u Okučane došao da se sjeti »žrtava i besmisla rata«.


Iako je najavljen na parastos nije došao predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Njegov izostanak Milošević je opravdao obvezama u Vukovaru.


Upitan koja je njegova poruka iz Okučana, Milošević je rekao: »Došao sam isključivo na vjerski događaj da se nađem s građanima srpske nacionalnosti na liturgiji i da se sjetimo žrtava i besmisla rata.«
Nakon parastosa u Okučanima u obližnjim je Medarima održano molitveno sjećanje za 22 civilne srpske žrtve u operaciji Bljesak.


Predsjednica Kolinda Grabar– Kitarović je danas u Okučanima na novinarsko pitanje o 22 žrtve u Medarima, tijekom operacije Bljesak, odgovorila : »Žalimo za svakom žrtvom i pijetet svakoj žrtvi, bez obzira koje je nacionalnosti.«