Šok u obavještajnoj zajednici

Bivši šef zadarskog centra SOA-e pronađen mrtav: Našli su ga prostrijeljene glave. O njegovoj smrti kruže dvije oprečne informacije

P. N.

foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Inače, kako podsjeća Nacional, Toni Matas bio je kandidat za ravnatelja SOA-e, a na tom mjestu ga je želio vidjeti Tomislav Karamarko. Po trenutna funkcija bila mu je direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte.Bivši šef zadarskog centra SOA-e i direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte Toni Matas danas je pronađen mrtav, objavio je Nacional. Kako na svom portalu navodi ovaj tjednik, pozivajući se pritom na neslužbene izvore, bivši šef zadarskih obavještajaca pronađen je pristrijeljene glave.


Tjednik navodi: “Do Nacionala su došle dvije oprečne informacije: Prva je da je Matas ubijen, a druga je da je sam sebi oduzeo život te je, navodno, u automobilu ostavio oproštajno pismo.”


Istraga traje te bi ubrzo trebali imati i službene informacije o Matasovoj smrti.
– U tijeku je policijski očevid. Kad utvrdimo sve okolnosti, izaći ćemo s detaljnim priopćenjem u javnost, rekao je za Hinu glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić.


Inače, kako podsjeća Nacional, Toni Matas bio je kandidat za ravnatelja SOA-e, a na tom mjestu ga je želio vidjeti Tomislav Karamarko.