Ivica Todorić

Bivši Gazda iz Kulmerovih dvora: ‘Teško živimo, kćer mi se jadna snalazila kako je znala’

Portal Novilist.hr

Foto Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto Tomislav Miletic/PIXSELLProtiv nekad najmoćnijeg hrvatskog gospodarstvenika Ivice Todorića istraga je pokrenuta prije dvije godine. Od čega sada živi bivši Gazda? U bajnim Kulmerovim dvorima, gdje i danas živi primio je novinarku RTL-a, kojoj se požalio da praktički krpa kraj s krajem.


“Teško, mislim, pomažu nam obitelj i prijatelji, ne trošimo mi sad ne znam kakav novac za što. Živimo teško, ali veselo, jer pazite ja ću kad se rasvijetli ovo dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, do kud sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju”, kazao je Todorić.


Iznajmljivao dvore za svadbe


Kulmerovi dvori, dok je bio u Londonu, jedno vrijeme su se i iznajmljivali za vjenčanja, press konferencije i ostala događanja.
“To je kćer moja dok mene nije bilo, snalazila se jadna da preživi”, pojasnio je nekad najmoćniji Hrvat.


Na pitanje što obitelj, supruga i djeca kažu na sve, Todorić odgovara: “A čujte, njima nije ugodno, još je pritisak svega, dok se sve ne rasvijetli nije ugodno”.


Istodobno, Todorić je ostao bez tvrtke. Ured mu već odavno nije u Ciboninu tornju. Logo Agrokora je maknut. Sada se to zove Fortenova grupa. Nekretnine vrijedne 120 milijuna kuna dane su na prodaju. Prije tri godine, Villa Castelo za više od osam milijuna eura prodana je slovačkom biznismenu. Još se čeka kupac za jahtu Janu i helikopter Bell.


“Dok se ne završe sudovi, oni ne smiju prodavati ništa. Ako prodaju, ja ovom prilikom upućujem informaciju – da ako se stvarno dogodi da neki danas od Agrokora žele kupiti oni moraju biti svjesni da će biti za štetu koju rade – tuženi”, rezolutan je Ivica Todorić.


Ufa se u Milanovića


Za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.


“Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema…


Dok je Plenković samo ide dolje, đaba, može biti tko god šta hoće, ali sigurno, barem se nadam, imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek. Puno je toga prošao, i siguran sam, a to je ono što je rekao, da će se držati Ustava”, izrazio je nadanja Todorić.


‘Ovo nije moj kraj’


Todorić vjeruje i kako ovo nije njegov kraj.


“Aposlutno vjerujem! Pazite, ja jednostavno te vještine znam. Od pepela sam stvorio svjetski ozbiljne kompanije. Ja sam najveći borac protiv korupcije ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe, razumijete”, izjavio je na kraju priče za RTL optuženi bivši vlasnik Agrokora.


Istraga u aferi Agrokor još uvijek nije gotova, a protiv nekadašnjeg vlasnika cijelog koncerna Ivice Todorića i njegovih najbližih suradnika do sada je potvrđena jedna optužnica.