U Kučanovom timu

Bivši direktor Hrvatske brodogradnje Siniša Ostojić posao pronašao u “3. maju”

Orjana Antešić

Foto/Duško Marušić/PIXSEL

Foto/Duško Marušić/PIXSEL

Nekadašnji stipendist i zaposlenik riječkog škvera, nakon više godina na čelu državne tvrtke za nadzor domaćih brodogradilišta, od idućeg tjedna počinje raditi u »3. maju«, gdje će najvjerojatnije voditi Službu prodajeRIJEKA – Bivši direktor Hrvatske brodogradnje-Jadranbrod (HBJ) Siniša Ostojić vraća se u Rijeku, i to u »3. maj«, gdje počinje raditi od početka idućeg tjedna.


Informaciju o novom poslovnom angažmanu potvrdio nam je sam Ostojić, kao i direktor »3. maja« Edi Kučan koji u ovome vidi potrebno kadrovsko pojačanje.


Prema onom što smo »između redaka« uspjeli zaključiti, Ostojić će u riječkom brodogradilištu najvjerojatnije voditi Službu prodaje u kojoj je od ljeta prošle godine na pola radnog vremena angažiran iskusni, ali umirovljeni trećemajski kadar Zdenko Marčelja.


U Zagrebu od 2008.
Ostojić, inače diplomirani inženjer brodogradnje, svojevremeno je bio stipendist riječkog brodogradilišta u kojem je bio i zaposlen od 1989. do 2001. godine.


Iz »3. maja« potom prelazi i vodi službu prodaje u susjednom kvarnerskom brodogradilištu »Kraljevica«, gdje ostaje do 2008. godine kada odlazi u Zagreb, u Hrvatsku brodogradnju-Jadranbrod, državnu tvrtku zaduženu za nadzor i kontrolu domaćih brodogradilišta, posebno u procesu restrukturiranja, ali i danas, s obzirom na aktivna državna jamstva i u Brodosplitu, i u »3. maju«.


Ujesen 2014. godine Ostojić je na čelu Jadranbroda zamijenio Ruđera Friganovića, nekadašnjeg državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva i jednog od glavnih operativaca u pripremi procesa restrukturiranja i privatizacije hrvatskih brodogradilišta.


Opoziv u studenome


Ostojić je odradio puni mandat na čelu HBJ-a, čak je u rujnu prošle godine bio imenovan za novih pet godina na čelu HBJ-a.


Međutim, Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) i Nadzorni odbor Jadranbroda početkom studenoga donose odluku o Ostojićevom opozivu, uz službeno obrazloženje da s novim-starim direktorom nisu uspjeli dogovoriti iznos plaće.


Ruđer Friganović, koji je u međuvremenu otišao u neke sasvim druge poslovne izazove te je četiri godine, do srpnja 2019., bio predsjednik Uprave Elke, krajem prošle godine ponovo dolazi na čelo HBJ-a, dok je Ostojić to kratko vrijeme bio direktor komercijale i marketinga.