Gradonačelnik preko ruba pameti

Bivši član Partije Milan Bandić optužuje: Građani koji ne daju da se u parku napravi crkva su – komunisti

L. T.

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Suludo je da prosvjeduju oni koji četrdeset i pet godina nisu sagradili crkvu. Da su sagradili tada, danas ne bi nitko prosvjedovao jer bi crkva bila tamo, kaže bivši sljedbenik Komunističke partije Milan Bandić.Zagrebački gradonačelnik, odnosno bivši član i činovnik Komunističke partije Hrvatske Milan Bandić ustvrdio je da su stanovnici zagrebačke gradske četvrti Savica, koji se protive gradnji crkve usred parka, sljedbenici komunističke partije. Stanovnicima Savice gradonačelnik je obećao i da će crkva u parku biti izgrađena protiv njihove volje.


– Suludo je da prosvjeduju oni koji četrdeset i pet godina nisu sagradili crkvu. Da su sagradili tada, danas ne bi nitko prosvjedovao jer bi crkva bila tamo. I znate koja crkva tamo treba biti? Crkva blaženog Alojzija Stepinca. Brinut ćemo o gradskom parku, ali ćemo brinuti da se tamo sagradi crkva. Žalosno je da prosvjeduju oni koji su sljedbenici partije koja je četrdeset i pet godina branila rad crkve, rekao je Bandić, a prenio internet portal Zagrebancija.com.


Podsjetimo, stanovnici četvrti Savica već deset godina pokušavaju spriječiti gradnju crkve u uređenom parku. Preko tisuću stanovnika gradske četvrti zbog toga je potpisivalo i peticiju, ali Bandić za to očigledno ne mari. Ukratko, gradonačelnik koji je, podvlačimo, bio aktivan član Komunističke partije i partijski činovnik, Zagrepčane danas optužuje da su sljedbenici partije, e kako bi Kaptol mogao graditi tamo gdje želi.
Usput rečeno, Facebook stranica pod imenom Savica za park, a ne za crkvu, ima 21 tisuću članova, što se, ukoliko u Hrvatskoj živi netko tko je spreman povjerovati u nešto što kaže Milan Bandić, može smatrati velikim uspjehom nepostojeće komunističke partije.


U nastavku pogledajte video objavljen na stranici “Savica za park, a ne za crkvu”.