Jadranka Kosor

‘Bilo je to za mene jako mučno razdoblje. A ova presuda Vrhovnog suda je dodatni teret za HDZ…’

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Bit će vrlo neugodno objašnjavati i kolegama u Europskoj pučkoj stranci što se zapravo dogodilo, rekla jeBivša premijerka, bliska suradnica i nasljednica Ive Sanadera, kojem je Vrhovni sud jučer potvrdio presudu za aferu Fimi media, istodobno i osudivši HDZ kao političku stranku, kaže kako ovakav pravosudni epilog stavlja dodatni teret pred HDZ.


“Bilo je to iznimno mučno razdoblje u kojem sam često bila optuživana za politički progon. Za mene prvenstveno ova današnja presuda potvrđuje da političkog progona nije bilo i da sam ja kao čelnica stranke i vlade zajedno s kolegama samo omogućila da institucije za kazneni progon rade svoj posao”, izjavila je Jadranka Kosor za RTL Direkt.


Objasnila je zašto misli da je presuda dodatni teret za HDZ.
“Ova presuda, ovaj događaj zapravo stavlja dodatan teret na HDZ da visoko visoko diže te ljestvice osjetljivosti na svaku vrstu korupcije. Bit će vrlo neugodno objašnjavati i kolegama u Europskoj pučkoj stranci što se zapravo dogodilo, upravo zbog činjenice da je HDZ na vlasti i da je na vlasti bio 2011.”, zaključila je.