Ograničavanje kretanja

Bez propusnice se neće moći van županija u kojoj imate prebivalište ili boravište. Pri izdavanju propusnica važit će strogi režim

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Za izdavanje propusnice bit će potrebno navesti nekoliko osobnih informacija te razloge za putovanje. Kako se najavljuje, propusnice će se moći tražiti putem maila i preko aplikacije e-građanin.Bez propusnice nitko neće moći napustiti županiju u kojoj ima prebivalište ili boravište, a za izdavanje propusnica bit će zaduženi stožeri Civilne zaštite. Propusnica će se davati samo onima kojima uistinu treba, a najavljuje se da će nadležni pri odobravanju biti rigorozni. Doznaje to  Dnevnik.hr, koji izvještava i da će u svakoj županiji na izdavanju propusnica raditi po najmanje deset osoba.


Propusnice će po svemu sudeći na snazi biti do 8. siječnja, kad bi trebale biti ukinute.


Za izdavanje propusnice bit će potrebno navesti nekoliko osobnih informacija te razloge za putovanje. Kako se najavljuje, propusnice će se moći tražiti putem maila i preko aplikacije e-građanin.
U travnju ove godine, u vrijeme prvog vala koronavirusa, izdano je 2,2 milijuna propusnica, a najčešće su izdavane radi putovanja na posao te iz vitalnih obiteljskih razloga.