Nova afera

Beroševo ministarstvo dalo IT posao od 1,6 milijuna kuna tvrtki koja radi cvjetne aranžmane

Portal Novi list

Tvrtka godinama nije imala nijednog zaposlenog, a 2019. godine ostvarila je prihod od 1.000 (tisuću) kuna i gubitak od 3.000 (da, tri tisuće) kunaTelegram je otkrio kako je Ministarstvo zdravstva dodijelilo posao za IT sustave bolnica tvrtki iz Gornje Stubice koja se dosad bavila cvjetnim dekoriranjem svadbenih proslava.


Tvrtka Navada d.o.o. angažirana je na poslu vrijednom 3,3 milijuna kuna bez PDV-a, za izradu “projektne dokumentacije i tehničke specifikacije te usluge stručnog koordinatora-ice (Key Expert) u projektu eBolnice”, piše Telegram.


Dodjela ugovora službeno je objavljena u veljači ove godine, nakon javnog natječaja provedenog tijekom prošle godine. Od ukupnog iznosa od 3,3 milijuna kuna, tvrtka Navada dobit će 1,6 milijuna kuna.
Tvrtka godinama nije imala nijednog zaposlenog, a 2019. godine ostvarila je prihod od 1.000 (tisuću) kuna i gubitak od 3.000 (da, tri tisuće) kuna.Ostatak iznosa za projekt eBolnice dobit će tvrtka DiMeros, s kojom Navada čini zajednicu dobavljača.


Vlasnica Navade Mirela Žagar ovako je objasnila posao koji je dobila od Beroševa ministarstva.


“Od osnivanja tvrtke, dio predmeta i opsega poslovanja je i IT djelatnost, što je vidljivo i u registru Trgovačkog suda”, kazala je.


Navada se prije nekoliko godina spominjala u Zagorskom listu kao jedan od izlagača na lokalnom sajmu vjenčanja, a osnivačica i direktorica Mirela Žagar na društvenim profilima prvenstveno promovira svoje cvjećarske usluge, piše Telegram.